: Vejlby Fed: Camping med havutsikt | Din Fritid

Vejlby Fed: Camping med havutsikt

Ikke langt fra Middelfart ligger Vejlby Fed. Gjennom små landsbyer som Korsbjerg og Røjle, så er man nesten framme og med god skilting finner man enkelt Vejlby Fed Camping. Her blir man tatt godt imot på syngende fynsk, av leirsjefsparet Pia og Jesper, som har hatt plassen de siste 9 årene.

Plassen har 250 enheter samt hytter og 30 teltplasser. Den ligger flott til ned mot Lillebælt og de ni komfortplassene ligger i første rekke ut mot havet. Campingplassen ligger i et sommerhusområde og det er derfor grunnlag for en stor velassortert butikk med alle dagligvarer, ferskt brød, aviser og et hjørne med spennende kunsthåndverk.


Alt fra vannsport til internett

Utover en deilig sandstrand, er her også et svømmebasseng, som er oppvarmet med solenergi. Poolen har åpent fra pinse og en grillbar ved poolområdet har åpent i weekender og sommerperioden.

Her er flere lekeplasser og utleie av både sykler og tråbiler. Til plassen hører også minigolf og tennisbane og et stort festtelt for diverse arrangementer, som bingo, fellesspisning, tøysalg og fester. I sommerperioden er det spesielt program for barna, der det er ansatt guider til å underholde dem med forskjellige aktiviteter fire ganger i uken. Et aktivum for barn (og voksne) er også en innhengning med geiter og små hester, som man gjerne må mate med litt rugbrød.

Vil man utfordre seg selv med en fiskestang, er det også mulighet for å fange en ørret til grillen, og man kan dyrke alle former for vannsport. Campingplassen leier ut vannsykler og båter.

Det er dessuten gratis internettoppkobling på hele plassen, og det faller i god jord spesielt hos de unge camperne.

Trygghetsavtale

Vejlby Fed Camping har inngått en avtale med Falck, som betyr, at hvis uhellet er ute, kan man bli brakt til lege eller sykehus og bli fraktet tilbake til plassen igjen eller om nødvendig hjem til egen adresse (innenfor Danmarks grenser). Kjøretøy og campingvogner er også omfattet av avtalen, så har man problemer med å starte, er gått tom for drivstoff eller lignende, så er det hjelp å få. Dette gjelder for øvrig også, hvis man er på vei til eller fra plassen (og har bestilt på forhånd). Det forefinnes også hjertestarter på plassen.


Nærområdet

Det finnes mange stier rundt i området med masser av natur. Jeg spaserer langs den lille landeveien til Vejlby (ca. halvannen km), med en deilig landsens natur og hyggelige, snakkesalige fynbeboere overalt. Like før byskiltet i Vejlby, møtte jeg ”Honningmannen” Bjarne, som både selger honning fra egen avl og som kan fortelle om området, blant annet om Vejlby kirke som har en morsom og veldig gammel historie, som du kan læse på pastorat.dk/kirker/vejlby.dk.

Det er bare 10 km til Middelfart, som blant annet byr på vakre gamle bindingsverkshus, hengende hager, trivelig havnemiljø, museer og byliv. En spennende utflukt, kan være å bli med en båt på ”Whale-watching” - disse seiler fra havnen i Middelfart flere ganger ukentlig i juli og august, da det er størst sjanse for å få se dyrene.

Området omkring Hindsgavl er under oppbygning til et kjempe naturreservat og vil framover bli en attraksjon som det er verdt å besøke.

Strib ligger bare 6 km fra campingplassen og her er der også både havnemiljø og naturopplevelser.

Inkludert i havutsikten, kunne jeg også beundre noen barske fynbeboere, som hver morgen tok en kald dukkert – vannet holdt bare 8 grader!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden