: Vikær Strand Camping: En oase for familien | Din Fritid

Vikær Strand Camping: En oase for familien

I Sønderjylland finner du Vikær Strand Camping, der du kan slå deg ned i kanten av Østersjøen.

Det er plass til 400 enheter på plassen, men den virker ikke på noen måte så kjempestor, da den er ”brettet ut” langs kysten. Derfor er det også veldig mange av plassene som har en flott havutsikt.


En campingplass i strandkanten

Plassen er under omfattende renovering, med blant annet restaurering av hytter, som kommer til å framstå i lerketre. Det er tre servicebygninger, hvorav to er av eldre dato, men både rene og velfungerende. Den tredje servicebygningen er ny og har veldig flotte dusjkabinetter og toaletter og med et usedvanlig lekkert kjøkken, som har flotte spiseplasser med utsikt over bukten.

Barna boltrer seg på de 2 lekeplassene med hoppeputer og alt som ellers hører til, det finnes også et spillerom med bordtennis, spillkonsoller og pc´er for de litt eldre barna og ungdommen. Campingplassen byr også på en gratis inngang til Aabenraa badeland.

Du kan koble deg til trådløst internett, som dekker det meste av plassen.

Et minimarked ved siden av resepsjonen, behøver ikke å bruke ordet ”mini”, for det er faktisk en stor og veldig velassortert butikk, der man hver dag kan kjøpe ferskt brød, nye aviser/blader og alt som det ellers kan bli behov for. Butikken har, i likhet med resepsjonen, åpent alle dager fra 7.30- 20, så du kan komme til plassen ved middagstid og bli betjent både med hensyn til innsjekking og dagligvarer.

I løpet av sesongen byr man på grillkvelder og andre fellesarrangementer.

Det er i tillegg 60 båtplasser, så det er mulig å ta med sin egen båt og man kan også kjøpe fiskekort hos campingsjefen og etter sigende fange de flotteste ørreter.

Selve stranden er bred og sandet og den ble renset opp på våren, slik at den er innbydende til sommerens vannaktiviteter. Det finnes komfortplasser med vann og avløp og en helt fantastisk utsikt over bukten, men det er også mulig å campe nesten i strandkanten, der du kan sitte med tærne i sanden utenfor din egen vogn.

Nærmeste byer er Hoptrup ca. 7 km borte, eller en tur på 14 og 16 km. til henholdsvis Haderslev og Aabenraa.

Nærområdet

Området rundt campingplassen er en ren naturopplevelse; mange små stier fører rundt i området og du kan gå mange km langs vannet. Det ligger mange sommerhus langs bukten og man kan gå eller sykle på en asfaltert liten vei hele veien ut til pynten. Fuglelivet på og ved plassen er unikt og flere ganger opplevde jeg et par gråhegrer, som svevde tett bortover stranden og videre inn over jordene bak plassen.

Et besøk ved den store Slivsø er et must og jeg vil også anbefale en tur til Aabenraa, som med én av Danmarks lengste gågater, har mange spennende opplevelser, som bare venter på deg.

På plassen legger man vekt på et rolig miljø og stedet er en oase for familien og fellesskapet.
Besøk plassens flotte hjemmeside og bli fristet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden