: Tips for kjøreturen fra Dresden i Tyskland til Praha i Tsjekkia | Din Fritid

Tips for kjøreturen fra Dresden i Tyskland til Praha i Tsjekkia

Denne artikkelen gir gode tips for kjøreturen mellom tyske Dresden og hovedstaden Praha i Tsjekkia med enten campingvogn eller bobil. Det er bare 130 km fra Dresden til Praha.

Syd for Dresden finnes store, åpne landskap

Over Erzgebirge

Ruten fra Dresden går langs B170 i retning mot den tsjekkiske grensen og den er ikke det spor vanskelig. Landskapet bølger og det er storslåtte utsikter. Det finnes enkelte, ganske forfalne landsbyer underveis, ellers kjører man i store områder med jordbruk. Det renner enkelte steder fjellbekker langs med veien og i byene er det smale broer. Det kan anbefales å kjøre stille og rolig og nyte turen.

De gamle vulkankjernene kan ses flere steder

Alternativ omvei

Man kan også kjøre til Tsjekkia via vei B172 og byen Pirna og derfra videre til Ústí nad Labem. Veien til Praha går via tsjekkisk vei D8. Det er en omvei, som er verdt å kjøre. Man kommer dermed inn i det landskapet, som kalles ”Sächsische Schweiz”. Dette er i likhet med det tsjekkiske paradis litt lenger mot syd, et landskap, som er blitt til i løpet av jordens barndom. Den gang sto det her en lang rekke vulkaner - enten i klumper eller i mer eller mindre svingete rekker. Man skal forestille seg en sprekk i jordskorpen, hvoretter det ble dannet vulkaner etter at denne hadde åpnet seg. Da vulkanene var utbrente, eroderte den bløte vulkanske jorden bort og tilbake ble selve vulkanens harde, størknede kjerne, som nå består av basaltstein. Disse kjernene står igjen som steinharde søyler i landskapet, både her i det ”Sächsische Schweiz” og i de tsjekkiske nasjonalparkene nordøst for Praha.

På turen kan man nyte den flotte nordtsjekkiske naturen

Grensen til Tsjekkia

Veien svinger seg oppover og ender ved grensen i Zinnwald. Her kan man veksle Euro i tsjekkiske kroner, kjøpe motorveivignett, som kreves for kjøring på motorveiene.

På den tsjekkiske siden er veien, som heter vei 8, også veldig bra. Det er alltid lurt å overholde fartsgrensene – det er mye politi i området.

Man kommer igjennom flere landsbyer bl.a. den langstrakte byen Teplice, som før var kjent under navnet Treblinka med en konsentrasjonsleir av samme navn.

De resterende 68 km til Praha går på motorvei og er ikke noe problem. Turen er flott med vulkanske topper i landskapet, og ut over det ligner dette landskapet nord for grensen. Det vil si store vidstrakte jorder.

Caravan Camping Praha

Caravan Camping Praha

Den heter ”Caravan Camping Praha” og er en litt langstrakt plass, på grunn av elvens form. Det betyr, at de aller fleste får en plass med direkte utsikt mot Moldau og det er jo trivelig. Den er ikke særlig trafikkert, og på en eller annen måte har vann en beroligende virkning på sjelen.

Campingplassen er ikke noe særlig sofistikert sted. Det er ikke basseng eller noen annen form for underholdning. De sanitære forholdene er utmerket, men man skal finne seg i, at dusjing gjøres i et fellesrom med alle dusjene på en lang rekke – omtrent som i en svømmehall. Man står også veldig tett. Det er maksimum plass til en markise.

Lett å komme inn til sentrum

600 m fra plassen finner man et stoppested. På campingplassen kan man kjøpe billetter, bl.a. et 3-dagers kort for ubegrenset bruk på buss og trikk.

Linjen heter ”Linie 12” og den går direkte til ”Mala Strana Namesti”, noe som betyr den skjønne lille plass i den gamle bydelen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden