: Til Danmark på årets kanskje siste campingtur | Din Fritid

Til Danmark på årets kanskje siste campingtur

Sensommeren og høstferien byr uten tvil på annerledes camping. Hva med å kjøre til Danmark og nyte høsten? Ved Vesterhavet rusker det godt i campingvognen, mens man ved Silkeborgsjøene ligger mer i le på den fuktige jorden. I byene egner tiden seg for ekstra lange kafébesøk, mens man i naturen kan utnytte den friske luften til gode sensommeraktiviteter. Høstens weekender og en lang høstferie nærmer seg og det er absolutt ingen grunn til å pakke bort campingutstyret.

Der er ingen grunn til å avslutte campingsesongen selv om høsten nærmer seg

Mye å velge blant

I Danmark er det over 100 campingplasser som er åpne hele året. De er fordelt over hele landet og byr på mange forskjellige former for camping. Noen satser på byferie, andre på naturen. Noen byr på ekstrem luksus og har service av høyeste standard, mens andre er enkle med minimumsfasiliteter. Det er med andre ord helt opp til en selv, hvordan ferien skal se ut.

Hvis man ikke eier sin egen campingvogn eller bobil, er det på mange plasser også mulig å leie hytter, som minner om små sommerhus. Det er i motsetning til under høysesongen som regel ikke nødvendig å bestille på forhånd, noe som gir rom for litt herlig impulsivitet.

Høsten er en flott tid. Ta med familien på en tur i skogen og gå på oppdagelse

Sjekk ut området

Man besøker sjelden en campingplass utelukkende på grunn av plassen, men oftest fordi man gjerne vil tilbringe ferien i det området som den ligger i. Det er derfor anbefalelsesverdig, at man på forhånd sjekker områdets hjemmesider, og brosjyremateriell for å finne ut hva som skjer. Bare så man ikke blir skuffet, for aktivitetsnivået er med 100 % garanti redusert. Det fine ved å dra av gårde utenom høysesongen er til gjengjeld, at man får det hele litt mer for seg selv, det meste er fortsatt åpent og så er det penger å spare.

Wellness er en god pleie på campingferien

Masser av wellness

Er du opptatt av wellness aktiviteter på campingferien, kan du finne gode høstaktiviteter på Hvidbjerg Strand Feriepark, Klim Strand Camping, Holbæk Fjord Camping og Treldenæs Camping, som åpner sitt nye senter i høstferien. Hvidbjerg Strand Feriepark åpnet rett før sommerferien Danmarks største wellnesscenter på en campingplass – hele 1400 m2 innen- og utendørs luksus. Klim Strand åpnet også sitt wellnesscenter for kort tid siden.

Minigolf er en populær aktivitet, og flere campingplasser har anlagt minigolfbaner som gjestene kan benytte seg av Foto: Nymindegab Familie Camping

Minigolf – ja det er blitt bra

Minigolf er ikke hva det har vært. Flere danske campingplasser har de siste årene gjenintrodusert den gode familiesporten ved å bygge enorme tematiserte anlegg med utfordringer på alle nivåer. Sjekk f.eks. Jambo Feriepark, Skiveren Camping, Bøjden Strand Camping, og Nymindegab Familiecamping, som til og med avholder turnering med vandrepokal. På Sindal Camping og Himmerland Camping og Feriecenter kan man også melde seg på til golfundervisning.

Barna elsker å være kreative, og det er massevis å få tiden til å gå med uansett årstid

Barneaktiviteter

Danske campingplasser er kjent for sine omfattende barneaktiviteter. Det gjelder også denne sensommeren. Ajstrup Strand Camping koker bl.a. bolsjer, Hjarbæk Fjord Camping maler på gjenbruksmaterialer. Skulle man stå og ha lyst til å avreagere, så er det Vorbasse Camping, som skal danne rammen rundt ferien. Her kan man knuse porselen i ”Det muntre Kjøkken”. De større barna kan glede seg til skattejakt om natten på f.eks. Bøjden Strand Camping.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden