: Dansk Campingplass vinner av pris | Din Fritid

Dansk Campingplass vinner av pris

Hvidbjerg Strand Feriepark ApS stakk av gårde med prisen og æren, da Realkredit Danmark kåret en lokal vinner av ”Realkredit Danmarks Kloke m² Pris”, som ble utdelt for fjerde gang.

I år har Realkredit Danmark valgt å påskjønne bedrifter, som har gjort noe ekstra for å redusere utslippet av CO2 i forbindelse med bygningens fysiske og funksjonelle rammer.

- Hvidbjerg Strand Feriepark ApS får prisen som en anerkjennelse for, at de i forbindelse med oppføringen av en ny wellness bygning på 1.200 m2 har investert i grønn energi, sier avdelingssjef Heinrich Jensen i Realkredit Danmark Finanssenter Jylland Syd.

Et av de største jordvarmeanlegg i Danmark har sett dagens lys ved Hvidbjerg Strand Feriepark. Nesten seks km med slanger er rullet ut under bakken. Det er i tillegg satset på solvarme med et 300 m2 solfangeranlegg på taket av bygningene. Som supplement er det installert luft til luft varmepumper. Etter installasjonen har ferieparken stort sett vært selvforsynt med varme.

- Den lokale Kloke m2 Pris er i år på 30.000 kroner, og Hvidbjerg Strand Feriepark ApS kan nå bruke pengene til å hente inspirasjon til ytterligere forbedringer av de fysiske og funksjonelle rammer, sier gruppesjef Heinrich Jensen i Realkredit Danmark Finanssenter Jylland Syd.

I og med utnevnelsen blir Hvidbjerg Strand Feriepark ApS samtidig nominert til den nasjonale pris, der det er 100.000 kroner i potten. Hvidbjerg Strand Feriepark ApS havner i skarp konkurranse med 17 andre bedrifter fra hele landet. Kåringen av den nasjonale vinneren skjer på Realkredit Danmarks Nyttårsarrangement i januar 2010.

- Miljøet er for alvor kommet på dagsordenen, også ute i virksomhetene. Vi opplever, at mange virksomheter er interessert i å gjøre noe for å redusere sitt energiforbruk og miljøbelastning for å ta sin del av ansvaret. Men samtidig kan vi se, at virksomhetene veldig ofte er i stand til å forene hensynet til bedriftens økonomi med hensyn til miljøet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden