: Frankrike: Antibes og Juan Les Pins - Den franske rivieraens perle | Din Fritid

Frankrike: Antibes og Juan Les Pins - Den franske rivieraens perle

På en utvidet weekend kan man komme mye rundt i Antibes og de omkringliggende områdene. Vi tok flyet til Nice og leide en bil. En langhelg i Syd-Frankrike lå for våre føtter.

Antibes på den franske Riviera

Antibes – romantisk og sjarmerende

Antibes er den tredjestørste byen med drøyt 70.000 innbyggere på den franske rivieraen, men det går ikke ut over sjarmen, som er helt intakt. Havet og den gamle bydelen danner rammene om en fantastisk destinasjon. Det er flere fine turer gjennom byen. Man kan velge den forfriskende turen langs vannet eller den inspirerende turen gjennom den gamle bydelen.

Fra lystbåt havnen er det utsikt til Fort Carré

Stor lystbåthavn

Lystbåthavnen i Antibes er stor og man kan få mye tid til å gå med å titte på de store båtene. Det er alt fra formidable luksusyachts til små joller. Fra havnen har man også en flott utsikt til 1600 talls borgen Fort Carré, som bl.a. er kjent for å være kulisse i James Bond filmen ”never say never again” som i likhet med Napoleon har sittet i fangehullet.

Spennende antikvitetsmarkeder i Antibes gamle bydel

Den gamle bydelen

Bak den gamle bymuren fornemmer man ikke, at Antibes er så stor. Det er for øvrig den eneste byen i regionen, som har hatt en bymur. Det er ekte sydfransk stemning året rundt. I den gamle bydelen er det flere vakre plasser og åpne torg. Disse benyttes ofte til antikvitetsmarkeder og her kan man virkelig gjøre gode og interessante funn. Stemningen er på topp og selvfølgelig er de lokale også til å handle med. Den gamle bydelen oppleves best til fots, der man mister tidsfølelsen og bare går etter nesetippen.

Picasso museet ligger helt ut mot vannet

Picasso museum

Den gamle bydelen er umåtelig vakker med antikke velbevarte bygninger som f.eks. Grimaldi slottet, som i dag huser det berømte Picasso museet. Den verdensberømte maleren kom til byen i 1946 og hans verk kan i dag ses på det offisielle Picasso museet.

Le Figuer de Saint Esprit – en stor gastronomisk opplevelse

Le Figuer de Saint Esprit – en av mange restauranter

Antallet restauranter er stort og det er noe for en hver smak og lommebok. Det kan anbefales å sjekke spisekartet på dagtid for så å bestille bord til kvelden, dersom noe skulle friste. Menyene er ofte tilpasset sesongen. Mange av spesialitetene er fra havet.

Skal man virkelig hygge seg kan Le Figuer de Saint Esprit, som er oppkalt etter det store fikentreet, som står midt i restauranten, virkelig anbefales. Her er det snakk om en restaurant, som har en stjerne i Michelin guiden og dermed har man også mulighet til en utsøkt middag. En av de gastronomiske opplevelsene man kan velge er en 12 retters meny (veldig små retter), der man virkelig får smakt alle de gode spesialitetene, som finnes i området. Det er en utsøkt fornøyelse og i tillegg kommer alle de gode vinene og en fremragende service på både engelsk og fransk. Prisen står selvsagt i stil, så her er det snakk om en kveld hvor man virkelig vil slå på stortromma for seg selv og sin partner.

Restauranten har en Michelin stjerne.

Sjøstjerne smaker riktig godt

Masser av spesialiteter

Det er mange gode spesialiteter å gå i gang med, og sjøstjerne er en av dem. Hvis man liker skalldyr og muslinger vil man helt sikkert også like sjøstjerne.

Det lokale markedet i Antibes er helt spesielt

Husk et besøk på det lokale markedet

Det lokale markedet har åpent hver dag året rundt, og er en deilig opplevelse for alle sanser. Det er en stor fargeorgie av frukt og grønt i alle farger. Alle sansene blir stimulert for det er også gode muligheter til å smake på varene før man kjøper dem.

Hatten skal man ikke ha med hjemmefra

Verdens eneste Absint bar

Antibes byr også på verdens eneste Absint bar. Absinten drikkes på en helt spesiell måte og brukes som aperitiff før man spiser et stort måltid. Hatten skal man ikke ha med hjemmefra. Det finnes et stort utvalg på stedet.


Cap Antibes

Langs kysten kan det anbefales å ta en tur rundt på halvøya Cap Antibes, der naturen er flott og utsikten til Antibes fantastisk. Det går en vei langs kysten hele veien rundt halvøya. Det er en vakker kjøretur.


La Garoupe kirken og fyrtårnet

En annerledes fottur går opp til La Garoupe kirken og fyrtårnet med samme navn. Man kan velge å gå opp langs Chemin de Calvaire, som er en kortere pilgrimsrute. Inne i kirken henger det masser av private minnebrev fra folk, som har mistet sine nærmeste på havet.

Tips til barnefamilier

For barnefamilier kan det anbefales å besøke Marineland, som ligger litt utenfor byen.


Husk Jazzfestivalen i juli i Juan Les Pins

Antibes Juan Les Pin er verdenskjent for sin internasjonale jazz festival, som går av stabelen hvert år i juli. Store verdensnavn som BB King og Ray Charles da han levde, kommer til festivalen. Det samme gjør 1000vis av turister. I 2010 kan festivalen feire 50-års jubileum. Det helt spesielle med festivalen er, at mange av konsertene avholdes på havnepromenaden, så man har havet i bakgrunnen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden