: Danmark: Daler Camping – en perle syd på Jylland | Din Fritid

Danmark: Daler Camping – en perle syd på Jylland

Daler Camping er en liten familiedrevet campingplass i landsbyen Daler. Avstandene til Højer, Tønder og Møgeltønder indikerer at plassen er plassert midt mellom områdets beste severdigheter, der Tønder og Møgeltønder jo er perler av rang.

Flotte installasjoner

Nickel og Jens Jensen driver plassen etter prinsippet ”Bondegårdscamping” selv om huset deres ikke lenger er en bondegård, men bare et beboelseshus. Her er den forhenværende låven innredet med 1.klasses sanitære og handikappvennlige rom.

Gressunderlaget er litt utenom det vanlige. Det er nemlig ingen bare felter i gressplenen, som har en standard, som ligger tett på de kvalitetene man finner på en golfbane. Bilkjøring er begrenset til et minimalistisk fenomen og kjøretøy henvises til parkeringsområdet. De får bare lov til å vise seg på campingplassen ved ankomst og avreise.

Jens er til daglig på jakt etter muldvarpene, så de ikke våger seg inn på campingplassens område. Det skulle da også bare mangle, at det fine gresset skal bli ødelagt av de små graverne.

Daler Campings særpregede forsamlingslokale

Særpreget forsamlingslokale

Allerede ved inngangen til plassen ser vi dens særpregede kjennetegn: tipien. Et vaskekte indianertelt som fungerer som plassens samlingslokale. Nesten hver kveld kl.18,30 er det fyrt opp under grillen i teltet og her treffes man ganske uformelt med campingplassens familie og andre campere.

Man tar bare med seg sin egen mat til grillen og dekker sitt eget bord og når maten er spist er det ikke noe uvanlig at det blir fortalt røverhistorier fra nær og fjern.

De nære omgivelser

Campingplassen ligger antagelig på den høyeste forhøyning i bakkelandskapet. Bare noen enkelte muldvarphi er høyere. Ligger man på plassens ytre langside, har man en flott utsikt til Daler kirke og med den alltid skiftende himmelen er det en utsikt, der karakteren viser seg fra mange sider i løpet av døgnet. Bak campingvognen har en flokk med stær slått seg ned hele sommeren igjennom og over gressplenen gjør svalene akrobatiske øvelser i den høyere klassen på jakt etter fluer og andre insekter.

Den brede stranden på Rømø Sønderstrand på et tidspunkt, da vannet er i ferd med å trekke seg tilbake

Litt lengre vekk bys det på andre severdigheter: Højer og Vidåslusene, Højer Mølle, Slakteren med ”Højer Pølser”, handlemuligheter på grensen, Naturmuseet ved Vidåslusen. En kjøretur langs kysten gir et flott inntrykk av Vadehavsnaturen og det lille museet med de maleriske pumpemøllene ved Ballum-Husum supplerer dette inntrykket. En dag til Rømø med de enorme strendene vil nok også være populært hos resten av familien.


Stor sikkerhet

Det er god sikkerhet på plassen. Barna kan fritt leke på de store plenene uten å risikere biltrafikk og det blir fra plassjefens side lagt stor vekt på, at tre meters sikkerhetsavstand skal overholdes

Hvis man ønsker å gi avkall på den frie utsikten, tilbys også områder med le

Sort sol

En ettertraktet begivenhet i vadehavsområdet, både nord og syd for grensen, er ”Sort Sol”. 1 million stær samles i skumringstiden for å slå seg ned i sivet et eller annet sted. Daler camping er sammen med campingplassene i Ballum og Møgeltønder det beste utgangspunktet for en slik opplevelse. Det er nå sjelden man opplever den store sorte solen på egen hånd, fordi stærene flytter seg fra sted til sted, ofte over større avstander og holder bare til på samme sted 3-4 dager. På det tidspunktet er sivene tråkket ned og overnattingsstedet flyttes. Sort sol varer i ca. 20 min.

Mars og september-oktober er de beste månedene for sort sol.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden