: Sverige: Skånes Djurpark - Julemarked blant ville dyr | Din Fritid

Sverige: Skånes Djurpark - Julemarked blant ville dyr

En snau times kjøring fra Malmø ligger Skånes Djurpark, som er kjent for å ha en imponerende samling av de ville dyrene, som lever i Norden. Fra midten av november til jul åpnes parken, men ikke som den pleier. Dyrene og personalet er nemlig i julehumør.


Jul i luften

Det tennes bål, lys og bakes. Luften oser av jul og det spilles levende musikk. Det hele gir den fargeløse naturen litt farge. Alle er kledd i store jakker med luer og votter – alt det som hører denne årstiden til. Det er hyggelig. I lekeområdet med piknik bordene er det masser av barnefamilier. De fleste med en tettpakket barnevogn eller kjerre, slik at lunsjen kan nytes i det fri.


Bodene oser av jul

Det er ikke så mange boder, men de som er, har gjort mye ut av det. Det selges svensk godteri (godis), julespesialiteter og sukkerepler. Alt sammen foregår nede på bakken og det er ro rundt barna, som bare kan leke og kose seg.


Ville dyr

I den ca. 100 mål store parken kan man velge flere forskjellige rundturer alt etter hvor langt man ønsker å gå. Man kan oppleve ca. 100 nordiske dyr fordelt på 80 forskjellige arter. Det er alle dyr som har levd eller lever vilt i Norden. Det er imponerende dyr som bjørn, elg, rein, gaupe, sel og rev. Dyrene går i store anlegg midt i naturen og har det så godt som de kan ha det i fangenskap. Det er asfalterte stier mellom anleggene, så man lett kan komme rundt med barnevogn og lignende. Inne i parken er det flere piknikbord og et enkelt spisested med grillmat og is.


Masser av nisser og en julenisse

Rundt på anlegget går det flere nisser, som kommer og hilser på barna. Vil man oppleve selveste julenissen er det selvfølgelig også mulig, men vær forberedt på at det er lang kø. Julenissen er en fulltreffer blant barna enten det er kø eller ikke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden