: Danmark: Vejle Fjordcamping - camping i vakre omgivelser | Din Fritid

Danmark: Vejle Fjordcamping - camping i vakre omgivelser

Liker man flotte landskaper og utsikter er Vejle Fjordcamping et godt alternativ.

Vakker beliggenhet

Med tilknytning til nasjonalsangen

Har man innstilt GPS´n på postadressen, får man seg litt av en overraskelse, da adressen heter ”Strandvej”. Man kan derfor forvente å komme til en campingplass ved vannet. Så er ikke tilfellet. Man kommer først til en landsby ved navn Daugård og blir deretter ført ned langs en rekke smale og svingete småveier.

Veivisningene på GPS’n kan være uransakelige, men som så ofte før, kan man trygt stole på sluttresultatet. Uten forvarsel kommer man så ut av skogen, akkurat i det man er blitt overbevist om, at ruteveiledningen måtte være en feilangivelse og står så foran en bratt innkjørsel til Vejle Fjordcamping. Utsikten over den blå fjorden kan imidlertid allerede nytes mens man ordner med innskrivningen. Campingplassen er ganske høyt beliggende, men man må bevege seg utenfor plassen for virkelig å nyte det fantastiske landskapet. Her bukter veiene seg i bakker og dalfører, med tydelige assosiasjoner til vår kjære nasjonalsang.

Enkle sanitærbygninger

Rent og pent uten å være prangende

Store deler av campingplassen gjemmer seg blant trærne i landskapet, faktisk rett i skogbrynet, Man kan nå også føle seg vel til pass på de små plassene bak de høye trærne, andre har imidlertid oppdaget de vakre utsiktspunktene i bakkene, som omgir plassen. Vejle Fjordcamping er ikke noe prangende sted som sådan. Kioskens utvalg er veldig begrenset, men likevel slik at man kan få tilgang til det nødvendigste. Is og godterier har imidlertid tydeligvis høyeste prioritet, så får man for egen del ta stilling til om det harmonerer med nåtidens trend mot riktig kosthold. På dette punktet er imidlertid kiosken på linje med det tilbudet man finner på andre campingplasser. De to stjernene de har fått av det danske Campingrådet virker derfor å være passende, også når man legger vekt på, at sanitærbygningen ikke er av nyeste årgang, men der er imidlertid ryddig, rent og pent.

Flate og jevne terrasser i skogen

Pompøse omgivelser

Terrenget på campingplassen er veldig bakkete, men alle parsellene ligger på terrasser, slik at det er enkelt å finne en jevn flate å plassere campingvognen eller bobilen sin på. Den høyeste terrassen med den flotteste utsikten har en fastligger lagt beslag på, men det er imidlertid også rift om plassene bak skogens høye trær, da det jo som kjent blåser en del i nasjonalsangens Danmark. Plassens kvalitet ligger imidlertid utvilsomt i omgivelsene. Det er ikke langt til stranden, utsikten fra åsene rundt plassen er fantastiske – og til tross for at plassen er så liten, er servicen helt på topp. Prisen ligger langt under midten av det danske prisnivået.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden