: Nytt prosjekt: Bobildestinasjon Norden | Din Fritid

Nytt prosjekt: Bobildestinasjon Norden

I dag finnes det 1,3 millioner bobiler i Europa, og antallet bobiler fortsetter med å øke. Nå starter de nordiske campingorganisasjonene et felles prosjekt som skal gjøre Norden til Europas beste bobildestinasjon. Bak prosjektet ”Bobildestinasjon Norden” står campingorganisasjonene i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

– Antallet gjester med bobiler stiger stadig, og nå vil vi imøtekomme disse gjestenes behov for service og fasiliteter. Vi vil gjøre det enkelt og mer bekvemt for bobilturistene å oppleve de lyse nordiske sommernettene, enten besøket går til en by eller landsbygda, sier Poul Fejer Christiansen, direktør i det danske Campingrådet.

De nordiske campingplassene har til sammen 39 millioner overnattinger i året, og fler og fler i Europa oppdager, hva Norden har å by på fra sandstrender i Skagen til fjordene i Lofoten. For å imøtekomme bobilturistenes behov vil ”Bobildestinasjon Norden” sikre, at campingplassenes service bedre tilpasses til bobilturistenes behov.

I framtiden vil de nordiske campingplassene tilby enklere og spesielt tilpassede løsninger ved korte besøk. På de enkelt tilpassede bobilplassene skal det bl.a. tilbys automatisk service, mens det på campingplassene fortsatt skal gis personlig service, når en gjest ønsker et lengre opphold. Målet med ”Bobildestinasjon Norden” er, at det skal etableres 250 nordisk godkjente kommersielt drevne bobilplasser, og at det gis enda bedre service på campingplassene.

– Mange eiere av bobiler ønsker å bo på en campingplass, siden det både er sikkert og bekvemt. Nå har vi et ytterligere tilbud på enkle bobilplasser, og det er vårt håp, at nordiske bobilturister vil bli hjemme, og at nye gjester fra det øvrige Europa vil kjøre nordover for å oppdage landene våre, sier Poul Fejer Christiansen.

Les mer her www.nhoreiseliv.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden