: Teltcamping: Luksusteltet krever plass | Din Fritid

Teltcamping: Luksusteltet krever plass

Teltcamping kan være enkelt, men behøver ikke å være det. Camping med telt forbindes av mange med spisstelt, liggeunderlag, soveposer og stormkjøkken, men den moderne teltfamilien vil ikke nøye seg med. Teltcamping behøver ikke lenger å være primitivt.


Luksus i teltet

Det har skjedd mye med teltcamping de siste årene. Flere og flere velger teltet, fordi man ønsker den helt spesielle følelsen det er å ligge i telt. Det behøver imidlertid ikke på noen måter å være primitivt. For det første finnes det store familietelt med over to meter i ståhøyde. De har adskilte kabiner til både soveværelse, barneværelse eller ”walk-in closet”. Kjøkkenet er også blitt en avdeling for seg selv med kjøleskap, kokeplater, oppbevaringsplass og alt sammen med full ståhøyde. Kjøkkenarrangementet er mobilt, så det på gode dager kan flyttes utenfor og brukes som utekjøkken sammen med grillen. Til soveværelset velges feltsenger eller tykke selvoppblåsbare liggeunderlag og lekre soveposer. I stuen står spisebordet med de gode campingstolene. Her er det plass til å innta måltidene, spille på datamaskinen eller bare kose seg. Det store teltet er også mer komfortabelt på regnværsdager, fordi det er plass til å røre seg.


På campingplasser

Til det store velutstyrte teltet trengs det plass og strøm. Det betyr, at man ofte må forvente, at man ligger på oppstillingsplasser ved siden av campingvogner og bobiler. De spesielle teltområdene på campingplassene er ofte uten mulighet for strøm. Det er også viktig å opplyse om at man har behov for strøm, når man bestiller plassen på forhånd. Luksusteltet krever også plass, da det tar mye større plass enn et kuppeltelt. Man kan med fordel velge komfortplasser, fordi der er det friskt vann på selve oppstillingsplassen. Flere campingplasser kan også tilby plasser med en liten servicebygning med kjøkken og bad. Toalettet vil man gjerne være i nærheten av, spesielt når man har med veldig små barn på teltcamping.


Luksus tar plass i bilen

Den krevende teltfamilien vil raskt oppdage, at luksuscamping krever en bil med god plass. Selv om campingutstyret hver for seg kan pakkes ned til et minimum og ikke veier mye, fylles bilen raskt opp, når man er to voksne og to barn. Start med de mest nødvendige tingene som telt, liggeunderlag, soveposer, campingmøbler og kjøkkenutstyr og vurder deretter, hva det i tillegg er plass til og behov for. Av hensyn til sikkerheten, er det viktig, når bilen pakkes, at de tunge tingene som telt og kjøleboks ligger nederst og at det ikke er noe av utstyret, som ligger løst. Man kan også velge å pakke alt sammen i en varehenger, men må da bare beregne litt lengere reisetid pga. hastighetsbegrensninger for kjøring med tilhenger. Det vil si 80 kilometer i timen på motorvei.


Annerledes ferie

Luksus teltcamping er uten tvil en annerledes campingform, som vinner mer og mer terreng, fordi den kombinerer det beste fra teltcamping med de komfortkrav en moderne familie har i dag. Man sover fortsatt i telt, kan føle naturen utenfor og får den hyggelige delen av det å bo i et telt. I tillegg mangler man ikke noe. Man sover godt, kan lage god mat, kan bevege seg fritt omkring og få strøm til kjøleskap, flatskjermen, datamaskinen, varmeovn ja til og med vinkjøleren. På den måten er teltcamping ikke lenger primitivt, men fyllt med luksus, det er ikke noe man mangler, kanskje med unntak av hushjelpen.


Pakkeliste til luksus i teltet

Telt
Liggeunderlag
Soveposer
Campingmøbler
Garderobe og kjøkken
Grill
Kjøleboks / vinkjøler
Gassvarmeovn / elvarmer
Gassflaske til grill og ovn
Skjøteledning med CE campingkontakt
Servise

Les mer her: www.fjellrevenshop.no og www.primusshop.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden