: Telttest: Outwell Hartfort XL | Din Fritid

Telttest: Outwell Hartfort XL

Denne testen er gjennomført under en ukes ferie på Bornholm, der det ble slått opp flere forskjellige steder i løpet av den uken ferien varte. De første gangene tar det litt ekstra tid å finne ut av hvordan teltet skal settes opp, men når man har styr på teltstengene og hvordan teltduk og overseil skal kombineres, er det veldig lett i forhold til hvor mye plass, det er i teltet.


Oppsetting i korte trekk

Start med å bre teltet ut på gresset og finn åpningen. Sjekk at det ikke er harde eller skarpe gjenstander under teltbunnen, og spesielt i de 3 sovekabinene. Kontroller også at det er så plant som mulig, da er det lettere å få teltet til å stå riktig.

Hjørnene plugges slik at teltet ikke blåser bort. Deretter føres de 3 lange blå stengene til taket inn i teltets løpebaner i taket, etterfulgt av de tre røde stengene som løfter kabinene.

Når alle 6 stengene er på plass kan du begynne å heve teltet. Alle stengene settes fast i de krokene, som sitter i teltets hjørner. Sørg for at alle vinduene er stengt, slik at teltet kan strammes opp. Nå kan overseilet settes på og strammes opp med plugger og barduner. Endelig monteres stengene til apsis og portal.


Utvendig – harmonisk og synlig

Det er ingen tvil om, at det er mye plass i teltet. Det ser man allerede utenfra. Det tar stor plass. Alle bardunene er laget av neongule snorer, som gjør dem synlige. En smart detalj – hvem har ikke snublet i en bardun? På begge sidene av inngangen er det vinduer i teltet. Det gir et flott inngangsparti, som også er praktisk spesielt på varme dager, når vinduene åpnes. Det er myggnett i alle vinduer.


Innvendig – romslig for både barn og voksne

Det store inngangspartiet er praktisk og virker 100 % som entre, der man kan sette sko m.m. før man går inn. Det store oppholdsrommet midt i teltet har uten problemer plass til bord og sitteplasser til alle de 9 personene, som teltet er konstruert for.

Fast gulv

Det som gjør teltet helt spesielt er, at det er fast gulv i hele bunnen, så uansett hvor du befinner deg er det gulv framfor gress under føttene. Det gjør teltet spesielt egnet til barnefamilier, så små og store kan leke på hele gulvet. Det er også gulvet, som gjør at det er så mange soveplasser.


Sovekabiner med mange muligheter

Det er tre sovekabiner i teltet, men de kan også brukes til mange andre ting. Mathias hadde lekerom i et av dem, og det fungerte perfekt og på samme måte som hjemme. Ved sengetid, ryddes leketøyet bort og ”døren lukkes”. Er man to voksne og to barn kan man også velge å bruke en kabin til tøy. Sover man to personer i kabinene er det god plass. Barn har rikelig med plass. Ideen med kabinene er god, når man har med barn. De kan alltids gå til sengs før de voksne. Kabinene fungerer også som små huler. Det er noe de fleste barn liker. Spesielt når mor og far hele tiden er rett i nærheten.


Konklusjon

Teltet tar stor plass og veier mye, så det er snakk om et utpreget biltelt. Teltet kan ha plass til 14 personer, men det optimale er 6. To voksne og to barn har fantastisk god plass. Det er enklest å sette opp, dersom man er to personer. De mange utluftingsmulighetene er gull verdt spesielt en varm sommerdag. Teltets absolutte fortrinn er romsligheten, hvis man er maks. 6 personer og at man kan stå oppreist i både entre og i det store oppholdsrummet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden