: Danmark: Tornby Strand Camping ved Hirtshals, alltid et besøk ver | Din Fritid

Danmark: Tornby Strand Camping ved Hirtshals, alltid et besøk ver

Når du reiser til Danmark med ferge til Hirtshals, ligger 5 km sør for byen ved Tornby Strand en fin campingplass. Her er der plass til å campere eller bo i en hytte. Stedet eies av den norske Tove og hennes danske ektemann Morten. Så her kan du mottas på norsk i informasjonen.

Tornby Strand Camping ved Hirtshals

Tove og Morten kjøpte plassen i fjor og har nå begynt sin andre sesong. Plassen er en koselig og rolig familieplass, med plass til 400 enheter. Her er plass Campingvogner, teltvogn, bobiler og telt, du kan også overnatte i en av de 17 hytter eller 7 Transittrom til utleing på campingplassen.

Plassen ligger i det Nordjyske landskap, med bare 1 km til vestkysten og den flotte sandstrand. På stranden er der om sommeren badevakt og området har blått flagg, som er en garanti for godt og rent vann. Tornby strand er en vakker bred sandstrand på vestkysten, der du kan svømme og sole deg på stranden. Det er alltid hyggelig med en spasertur i solnedgangen på stranden. Mellom campingpladsen og stranden er de store sanddynene(Klitplantagen) hvor du kan nyte naturen, og de merkede løyper.

Den norske eieren Tove ble født i Halden, har hun bl.a bodd på Stord ved Bergen og i Arendal, før hun dro til Danmark for å bli utdanna pedagog. I fjor valgte hun og familien å skifte huset og arbeide ut, og flytte til Tornby hvor de kjøpte campingplassen. De synes det er dejlig å møte og hjelpe alle de glade turister som kommer for å bo og feriere på plassen. Det er alltid hyggelig å kunne få hjelp på norsk, selv om det danske språket ikke ligger langt fra det norske. Vinteren er brukt på opprydding og vedlikehold av plassen, feriemesser i Danmark og laget et nytt nettsted og katalog om campingplassen. De ser frem til å utvikle og forbedre Tornby Strand Camping nå og i fremtiden.

På Tornby Strand Camping, kan du føle deg velkommen, som barnefamilie og som voksen gjest. Her er plass til alle: en-dagers opphold på veien til og fra fergene, ferie eller helgetur til Danmark. Det er plass til de mange Bobiler, som velger å sove godt og rolig, før de skal med ferge eller kjøre sørover.

Tornby Strand Camping er en koselig og rolig familieplass, med plass til 400 enheter

Det finnes innendørs og utendørs svømmebasseng, stor lekeplass og en stor fotball bane, på plassen finnes der tre små søte ponyer, som godt vil snakkes med. Her er flere servicebygg, fordelt rundt på området og de gjør mye ut av rene bygninger og en pen og velholt plass. Det er en liten butikk, der du kan kjøpe brød, øl, vin, brus, iskrem og andre godsaker. Du kan også hvis du er på gjennem reise, eller i en hast, kjøpe en frokost pose med ferskt brød, smør, ost eller andet pålæg , varm kaffe og ellers annet til kjøre turen.

Det er en kafé på campingplassen og et pizzeria 100 meter opp i veien. I kafeen kan du kjøpe ta selv buffet i sommermånedene, andre grillretter og takeaway. Det er mange gode fiskerestauranter og andre interessante steder å spise og indkjøb i Hirtshals.

I området rundt plassen, kan du finne mange interessante turistattraksjoner. I Hirtshals ligger Nordsjøen Oceanarium som er Nord-Europas største akvarium. Det er alltid et imponerende besøk. Her kan du se Nordsjøens mange forskjellige fisk, hai og selv de store klumpfisken svømmer dovent rundt i det enorme akvariet. Hirtshals fyr holder skiftende utstillinger av ulike kunstnere. Sammen med fyret er der et Bunker Museum, det 10. Batteriet, her er skyttergravene gravd og er åpene, der er omvisning i de mange bunkere fra andre verdenskrig. Der er ikke langt til Skagen og plassen ligger godt for utflugter i områtet. Alltid en opplevelse å besøke Danmark og Nordjylland.

Se mer om campingplassen her: http://www.tornbystrand.dk/norge.html

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden