Frankrike:: Bretagne – Telttur til skjønne St. Malo | Din Fritid
Frankrike:

Bretagne – Telttur til skjønne St. Malo

St. Malôs utrolige beliggenhet med havet på tre sider gjør den ikke bare til en vakkert beliggende by, men også en by, som er bygget opp på en måte, så den kunne forsvare seg mot de fiender som kom fra sjøsiden. I tillegg kommer maten og alle de andre opplevelsene. Vi har pakket teltet i bagasjerommet og har vendt nesen mot Bretagne.


Camping Nicet - en campingplass med utsikt ut over hav og klippekyster

Her bor vi

Vi har sjekket inn på den kommunale campingplassen Camping du Nicet, som ligger i et kupert terreng med terrasser. Det betyr at alle har en flott utsikt ut over havet og den dramatiske klippekysten. På grunn av de store forskjellene med hensyn til tidevannet, forandrer himmel og hav seg flere ganger om dagen. Det er et ubeskrivelig syn. Fasilitetene er veldig enkle. Det er bare akkurat det man trenger, og det er nokså gammelt.


Det er en ubeskrivelig utsikt når man kjører rundt i Bretagne

Bretagne – et annerledes Frankrike

Bretagne har bare vært en del av Frankrike siden det 16. århundre og dekker et område på 37.000 km2 og er dermed en anelse mindre enn Nordland. Det er et veldig annerledes område av Frankrike og minner på mange måter om Syd-England. Landskapet er veldig variert og når man driver og kjører rundt, kommer man gjennom de små hyggelige nordfranske byene. Kysten er de fleste steder dramatisk fylt med fuglereservater. Befolkningen er på mange måter veldig lite fransk, men likevel er man ikke i tvil om, at man er i Frankrike.


St. Malô

Imponerende St. Malô

St. Malôs beliggenhet er helt unik med havet på tre sider. Den gamle bymuren er bygget helt ut til kysten. Når det er lavvann kan man gå på havbunnen og man kan komme ut til noen av de små øyene nærmest byen. Husk å holde øye med tidevannet. Det er nemlig veldig sterkt i denne delen av Frankrike. Forskjellen mellom høy og lavvann er opp til 12 meter og vannet trekker seg dermed veldig langt tilbake, men når det kommer i retur, så skjer det veldig raskt og man kan derfor lett bli overrasket.


Når det er lavvann er det en god aktivitet å samle muslinger

Omskiftelig vær

Været kan være veldig skiftende i dette området. Det kan skifte fra sol og skyfri himmel til regnvær på under en time. Så nyt solen, når den er der. Når det er lavvann vil man oppleve at mange går på stranden og leter etter muslinger. Det er et stort fransk spisskammer rett utenfor døren og en herlig aktivitet.


Man kan lett bruke flere dager på å utforske St. Malô, som mest av alt minner om en gammel sjørøver by

En gammel sjørøver by

Man kan gå rundt på bymuren og det er en kjempeopplevelse for det er så mye å se. På mange måter minner St. Malô om en sterkt forskanset sjørøverby. De gamle smale gatene og bygningene er utrolig velbevarte og man kan bruke dagevis på å gå på oppdagerferd. Det er et hav av kunstforretninger, gallerier for malere, keramikere og andre kreative kunstnere. Det er også dyre moteforretninger og sjarmerende pret-a-porter tøybutikker. Det er på alle måter grunnlag for å få med seg hjem en morsom, unik og helt annerledes suvenir fra ferien.


Alt godt fra havet

Masser av god mat

Små spesialforretninger er det også og restaurantene byr naturligvis på alt mellom himmel og jord, men det kan anbefales å gå på fiskerestaurantene med alt godt fra havet. Jeg garanterer at det er ferskt. St Malô er også en slik type by, der man kan slentre rundt. Det liker jeg veldig godt, det der med, at man bare går uten egentlig å ha et mål. Svinge til høyre og venstre, som det passer en og så se, hva byen og dagen bringer. Det kan man i St. Malô.


Grand Aquarium, er et enormt akvarium med over 10.000 dyr

Grand Aquarium St. Malô

St. Malôs største attraksjon, Grand Aquarium, er et enormt akvarium med over 10.000 dyr fordelt på 500 arter. De forskjellige bassengene viser dyrelivet i de store verdenshavene over hele verden. Det er også film, berøringsbasseng og en ubåt. Alt etter hvor interessert man er, kan man bruke alt fra et par timer til en hel dag. Det er et veldig moderne og flott presentert akvarium, der man samtidig med å se en masse også lærer om dyrelivet i havet på hele jordkloden.


Østers som Bretagne er kjent for

Besøk en østersfarm – Ferme marine de Cancale

Når man titter ut over havet ved St Malô kan man ikke unngå å se de store østers bassengene. Og nettopp østers er noe Bretagne er spesielt kjent for. Man dyrker østers ved å la dem vokse i basseng på havets bunn. Alt etter sesong og tidevannets bevegelser, kan man bli med ut og hente østers på havbunnen. Man kan også se, hvordan de etterpå blir bearbeidet og sortert før de selges. Endelig kan man få lov til å smake, noe som for de flestes vedkommende er en blandet fornøyelse med alt fra delikat til ulekkert. Gi det imidlertid en sjanse.


Det kan være vanskelig å velge hva man skal ha med hjem når man er på marked

Marked

I St. Malô drar vi på marked – ganske enkelt, fordi jeg mener, at man skal på marked, når man er i Frankrike. Og det dropper vi ikke. Det lokale markedet er spekket med de lekreste råvarene og vi er ved havet, så fisk og skalldyr utgjør selvfølgelig en stor del av det. Vi kjøper også frukt og grønt i flotte farger, nybakt grovbrød og ost. Nå er det bare en vei og det er hjem til teltet for å spise lunsj på fransk maner.


Så vet man at man er i Frankrike

Ubeskrivelig lunsj foran teltet

Det franskmennene mangler til frokost, tar de til de grader igjen i løpet av dagen, da både lunsj og kveldsmat består av mye forskjellig slags mat og man sitter gjerne lenge ved bordet og nyter det. Det har vi også tid til her og så sitter vi samtidig og nyter det å spise ute og den utrolige utsikten. Dette er livet.


Crêperie - man MÅ unne seg selv og resten av familien å smake crêpes når man er i Frankrike

Husk også pannekaker – Crêpes

Crêpes er en pannekake, som fås både i en søt og en saltet utgave. Den tilberedes veldig enkelt og innholdet bestemmer man selv. De saltede utgavene, som også kalles gallettes, er gode med egg, skinke, ost og grønnsaker. De søte er gode med alt det man liker godt av søtsaker. F.eks. sjokolade, kokos, is, syltetøy, sukker, fløteskum, nøtter og frukt. Det er ingen grenser. Helt perfekt er det, hvis man tilføyer en smule Calvados (lokal eplesnaps fra Normandie)


Teltferie er en deilig ferieform for hele familien

Perfekt ferie

Magene er fylte og gode ferieopplevelser er det rikelige mengder av. Badeferie kan man også få, når været tillater det. Bretagne er på mange måter et oversett område av Frankrike, og det er synd, for det har utrolig mye å by på. Naturen, kulturen og gastronomien er på alle måter helt typisk for området og kan ikke sammenlignes med andre deler av landet. Det er kanskje i virkeligheten det, som gjør Bretagne mest spesielt. Og med teltet i bagasjerommet er friheten til ferieopplevelser optimal. Campingplassene ligger ofte på de flotteste stedene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden