: Danmark: Sommerland Sjælland – slipp barnet i deg løs | Din Fritid

Danmark: Sommerland Sjælland – slipp barnet i deg løs

Det er ingen tvil om at Sommerland Sjælland er populært. Selv om vi kommer før kl. 10 når parken åpner, er det likevel kø helt ut til veien, som går mot Nykøbing Sjælland. Men, i løpet av 15 minutter har vi betalt og funnet en parkeringsplass – og så kan dagen begynne.

Sebastian på trampolinen - ingen tvil om at det var en av favorittene

Jeg har ikke vært på Sommerland Sjælland siden jeg var 10 år gammel, noe som er i ferd med å bli 20 år siden. Mye har skjedd siden da, men det var fortsatt gode minner som dukket opp når vi bega oss inn på området og trampolinene kom til syne. De var en stor suksess den gang – og er det, uten tvil, fortsatt den dag i dag.

Man skal være rask hvis man vil ha sin egen å hoppe på, og min sønn på snart tre år, ser raskt sitt snitt, og løper over mot den første ledige trampolinen.

Veteranbilene der de små kan sitte uten en voksen

Moro for de små

”Minilekeland” er et stort lekeområde for de mindre barna, der det både er karusseller i forskjellige hastigheter, veteranbiler, et lite tog, to gravemaskiner, lekeplass og mye mer. Det er også her man kan komme i balland, og stige på ”Sommerlandsexpressen” som går gjennom hele Sommerland Sjælland. Man kan velge å gå av på et av de mange stoppestedene som er etablert, hvis man vil se noe i den andre enden av parken. Toget er også et godt alternativ hvis man ønsker å spare på fottøyet. I den bakerste vognen er det plass til at man kan ha med barnevogn.

Se farlige krokodiller i “Amazonas”

Jungelsafari og badeland

”Den Blå Lagune” er et kjempe badeland – og her er det barn i alle aldre fra 0-90 år som plasker rundt. Her kan man få mange timer til å gå, og det er badebasseng for de helt små, og for de litt større. Det er solstoler i området der man kan ligge og sole seg, og kafé i 2. etasje der man kan få litt mat og drikke, mens man nyter utsikten.

Liker man det litt ville, spennende og utfordrende er ”Amazonas” et godt valg. Her kan man komme på tur gjennom ”Jungelstien”. Har man først begitt seg ut på denne turen er det ingen vei tilbake. Sørg for å ha på gode sko, og vær forberedt på søle, klatring og armgang. Det er imidlertid noen steder der det er mulig å gå ved siden av utfordringene på den stien som er lagt ut.
Man kan også komme på oppdagelse i tømmerflåte og se farlige krokodiller, indianere og aper.

Det ville vesten “Silver City”

Cowboy for en dag

I ”Silver City” kommer man i indianer/cowboy stemning. Prøv rodeo, og få tatt et bilde som en ekte cowboy, grav etter gull i gullgruven og få en flott medalje. Finn veien til indianerteltene når lukten fra bålet sprer seg – da er det nemlig mulighet til å bake pinnebrød.

“Villkatten” som er for de større

Overalt i Sommerland Sjælland er det gode muligheter til å sitte på benker og nyte den medbrakte matpakken eller kaffen mens ungene kan leke enten på lekeplassen eller på de grønne områdene som finnes rundt omkring. Uansett hvor man setter seg, er det alltid utsikt til der hvor barna oppholder seg. Ta eventuelt med et teppe og nyt solen, ellers er det også god mulighet for skyggefulle plasser.
Kiosker der man kan kjøpe drikkevarer, slush-ice, godteri eller mat til fornuftige priser, er også jevnt fordelt.

For de litt større barna og de voksne er ”Villkatten” et godt valg. Det er en rutsjebane med loop som går noe voldsomt når den først har kommet opp i fart. Husk å ta av solbriller og løse gjenstander før turen starter.

Klatrefidusen

”Klatrefidusen” er en ti meter høy klatrebane for hele familien. Der kan opp til 50 personer være på samme tid, så det er en god mulighet for familien å være sammen på. Den er ikke farlig men kjempemorsom. Alle spennes fast med sele før turen starter, og man kan selv velge hvor høyt man vil klatre opp.

En instruktør er til stede mens forlystelsen har åpent og dermed er det alltid hjelp å få hvis det blir bruk for hjelp, eventuelt om man får høydeskrekk eller noe annet.

Den 10 meter høye “Klatrefidusen”

“Den Blå Lagune” badelandet

Fakta

- Alle attraksjonene på Sommerland Sjælland er gratis når inngangsbilletten er betalt.
- Gratis parkering
- Barn under 140 cm skal være ledsaget av en voksen for å få tilgang til ”Den Blå Lagune”
- Man kan leie hytter for opp til seks personer, man kan også bo i egen campingvogn eller telt
- Hunder er tillatt – så lenge de går i bånd
- Sommerland Sjælland er handikappvennlig
- Det kan leies kjerrer eller garderobeskap ved inngangen

Les mer her: www.sommerlandsj.dk, www.visitodsherred.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden