: Highlights Caravan Salon Düsseldorf 2012: I mer enn 50 år | Din Fritid

Highlights Caravan Salon Düsseldorf 2012: I mer enn 50 år

CampingNorge.no var som vanlig på plass da Caravan Salon Düsseldorf åpnet dørene til enda en messe. Det var 51. gang og messen var i år igjen dominert av bobiler. KABE var som eneste skandinaviske produsent også presentert med egen stand. Franske Caravelair hadde kanskje den største nyheten på messen – et kjøleskap, som er en skuff og som ikke behøver gass.


Kabe

På en messe, som er svært dominert av bobiler, viste Kabe et stort og flott program av det beste innenfor campingvogner. På bildet ses den velinnredede Kabe Royal 520 XL med klassisk planløsning – sittegruppe, kjøkken, badeværelse og fransk seng.


Caravelair

Franske Caravelair forbedrer hele tiden programmet og lanserte på messen den nok kanskje største nyheten. Et nytt kjøleskap, som er en skuff. Det er et kompressorskap, som kan drives på 220 V og 12 v, men behøver ikke gass.


Bürstner

Bürstners bobil- og campingvognprogram er enormt og spenner over stort sett hele markedet for begge produkter. Denne Bürstner Brevio er en liten kompakt bobil, som også kan åpnes baktil. Utrolig fint innredet.


Isabella

Isabella viste sin nye Cosy Corner og T-Trex stangsystem, men det var et veldig annerledes ”sanse-telt”, som vakte mest oppsikt. Forteltet er 100 % transparent og viser sømmer og lukkingenes kvaliteter. Sanse-teltet er også et sted, der man fornemmer naturen utenfor, varme, kulde, fuglesang og regn.


Frankia

Frankia fortsetter med de moduloppbygde modellene og Frankia I 740 GD er bare en av de nye modellene som kommer til sesongen. Denne er bygd på Fiat Chassis, men fås også på Mercedes.


Dometic

Dometic presenterte i år en lang rekke nyheter som bl.a. nytt toalett, aircondition, lader og takluker. Bl.a. en takluke med målene 400 x 700 mm. Denne modellen har mottatt Caravaning Design Award 2012/13.


Knaus

Knaus er med på alle felt – både med campingvogner og bobiler og viste en bred pallett av nye modeller. Høydepunktet blant bobilene var en helt ny og flott Boxstar og Skywave modellen for den kresne camperen.


Fendt

En av de morsommere campingvognene på Caravan Salon Düsseldorf kom fra Fendt, der den tyske designeren Jette Joop har designet en campingvogn, som er blå og hvitstripet. Innvendig er campingvognen også 100 % maritim.


Adria

Adria har den siste tiden fått mye omtale for den nye Adria Astella Glam Edition, som er en ny luksuscampingvogn. På messen var det også stor interesse for Adrias mange bobiler. Bl.a. Adria Matrix M590SG.


Camp-let

Danskproduserte Camp-let har nettopp avsluttet en undersøkelse og bedt kunder designe og sette sammen den optimale Camp-let. Det er blitt til en Limited Edition 1969 (firmaets etableringsår). Denne modellen har alufelger, luksussenger, det store kjøkkenet og kvalitetstelt fra Isabella.


Dethleffs

Dethleffs campingvognprogram er blitt mindre uten at det egentlig er noe man savner. Alle de populære modellene er der fremdeles og kvaliteten er til de grader på topp. På bobilsiden er det masser av nyheter. Bl.a. denne Dethleffs Globebus I4, som har enkle senger, stor garasje, kjøkken, toalett og stue ved førerhuset.

Besøkt av 164.000 personer

Messen ble besøkt av 164.000 personer, noe som av arrangøren ble betegnet som et bra tall, og et antall som fullt ut tilfredsstilte forventningene. Av disse kom hele 24.000 fra utlandet, og i løpet av messedagene var det 25.000 overnattinger på messecampingen.

Les mer om Caravan Salon Düsseldorf her


LMC

Tyske LMC er også på banen med bobiler i flere forskjellige størrelser. Bl.a. en mindre bil til det reiselystne folket. Den het Black Edition, fordi designet er lyst, men med mørke detaljer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden