: Danmark: Ballum Camping – uberørt natur ved Vesterhavet | Din Fritid

Danmark: Ballum Camping – uberørt natur ved Vesterhavet

Vil man nyte den forholdsvis uberørte natur, så er Vadehavet med gode naturopplevelser et godt tilbud. Spesielt når man i Ballum kan finne en god campingplass med velordnede forhold og med høye trær rundt plassen til å gi le mot den til tider kraftige vestavinden.

Ballum Camping

Ballum Camping ligger ved vei 419 mellom Rømø Demningen i nord og Højer i syd. Fra hovedveien leder en sidevei ned til campingplassen, der man ved ankomst til plassen møtes av en relativt ny resepsjonsbygning i rød murstein. Bygningen huser samtidig vertsparets private bolig.

Googles luftfoto over plassen viser plassens beliggenhet midt i et frodig landskap og man kan tydelig se den flotte inndelingen av parsellene. De skrå linjene bryter av seg selv vinden og tillater maksimalt innfall av sollys til alle parsellene.
Leområdene består av to typer: lange alleer, som går i retningen vest-øst. De skrå hekkene, som adskiller parsellrekkene består mest av klittroser, som nærmest er ugjennomtrengelig for vinden.

Vertskap og eiere av Ballum Camping er det dansk/tyske paret Ulla og Uwe Voigt, som gir en serviceinnstilt betjening på et personlig plan.
Plassen er normert til 171 campingenheter inklusiv et mindre antall hytter. Ved servicebygningene finnes en lekeplass, med den obligatoriske hoppeputen, i tillegg byr plassen på en utendørs ballbane og et avlukke til hester og ponnier.

Resepsjonen framstår som lys og luftig og et rikt utvalg med brosjyrer er med på å gi god informasjon om omegnen, dens severdigheter og muligheter i naturen.
Den sanitære avdelingen er tilknyttet hovedbygningen, men har inngang fra campingplassen. Også her framtrer det hele i en moderne design, som er veldig rent og ordentlig. Det er ikke kjønnsinndelte toaletter, noe som er svært uvanlig i Danmark. Håndvasken er sentralt plassert midt i lokalet og derfor tilgjengelig for alle.

Østers fra Vesterhavet

Utfluktsmuligheter og severdigheter

Utflukter til Mandø (Mandø-bussene)
Møgeltønder kirke
Tønder by - fargerik og hyggelig by midt i myrområdet
Højer sluse og Vidåslusen
Højer Pølser, Højer mølle
Myrmuseum i Misthusum (Ballum Husum)
Ribe Domkirke
Rømø - Danmarks største sandstrand

Luftfoto av campingplassen der man tydelig kan se parsellene

Aktiviteter

Fiske er en deilig fritidsaktivitet for mange. Husk at du må ha fiskekort, når du drar ut for å fiske. Plassen hjelper deg gjerne med å få nøyaktig det kortet, du har behov for. Plassen tilbyr fiskerenseplass til fangsten din, som kan gjøres i Brede Å.

Du kan dra på Østersjakt i Vadehavet, som er gratis for alle og Uwe gir gjerne tips til tilberedningen, hvis du ikke er vant med det.

Plassen arrangerer gjennom hele sesongen forskjellige aktiviteter, så som linedance, grillkvelder med underholdning, sykkelturer samt andre sosiale sammenkomster.

Les om Ballum Camping her

Læs mer om ferie ved Tønder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden