: Bornholm: Sannes Familiecamping i Gudhjem – camping med havutsikt (2/2) | Din Fritid

Bornholm: Sannes Familiecamping i Gudhjem – camping med havutsikt (2/2)

På Sannes Familiecamping har jeg fått anvist en plass og her skal jeg få satt opp teltet mitt. Det er ikke første gang vi er på tur, så det går utrolig lett.

 


Slik skal teltet slås opp. Plassen vi har fått anvist ligger helt perfekt, ned mot vannet

Perfekt beliggenhet

På Sannes Familiecamping har jeg fått anvist en plass, helt ned til vannet og her skal jeg få satt opp teltet mitt. Det er ikke første gang vi er av gårde, så det går utrolig lett. Er du nybegynner kan det anbefales å prøve å sette opp teltet hjemme i hagen før første tur. Da er du også sikker på at du har med alt. Vi hjelper hverandre og koser oss med det og før vi vet ordet av det så er alt sammen på plass.


Havnebyen Gudhjem er en hyggelig liten by, med fergeforbindelse til Christiansø

Gudhjem med røkeri og Krølle Bølle is

Rett nord for Sanne Familiecamping ligger den idylliske havnebyen Gudhjem, der det også er fergeforbindelse til Christiansø. Her er utrolig hyggelig med små brukskunstbutikker, spesialforretninger og selvfølgelig røkeriet, men før vi besøker det skal vi bare smake en av Bornholm andre sommerspesialiteter, nemlig Krøllebølle isen.


Silderøkeriene i Gudhjem leverer en av hovedingrediensene i retten Sol over Gudhjem

De første røkerier

Fiskerne i Gudhjem var de første, som begynte å røke sild og matretten ”Sol over Gudhjem” er kjent over hele Danmark. Den består av røket sild, rå eggeplomme og purreløk. Jeg kan varmt anbefale å smake den, hvis du ikke har prøvd det før. I dag har jeg imidlertid en litt annen plan, for jeg vil ha med fisk hjem til teltet og spise ved vannet.


Hjemme på campingplassen nyter vi kveldsmaten vår utenfor teltet

Camping når det er som best

Tilbake på campingplassen er været til de grader med oss, så vi kan sitte ute og spise. Det er en herlig stemning på campingplassen, der folk hygger seg voldsomt. Camping er på mange måter så deilig uformelt og selv om man bor sammen med andre behøver man ikke være sosial – det bestemmer man helt selv. Jeg kan virkelig godt like den stemningen, som det er, når folk bare driver med det de føler mest for.


Hammershus, som er Nord-Europas største borgruin, er uten tvil verdt et besøk

Hammershus - Bornholms største attraksjon

Bornholms kanskje største attraksjon og uten tvil et besøk verdt er Hammershus. Den første borgen ble grunnlagt i ca. 1255 av erkebiskop Erland Jacobsen og dykker man ned i historien har det aldri vært kjedelig å være på Hammershus, som alltid har vært en del av de stridighetene som historien forteller oss om. På midten av 1600-tallet, da Hammershus fungerte som fengsel er den mest kjente begivenheten formodentlig Corfitz Ulfeldt og Leonora Christines mislykkede flukt fra Manteltårnet i 1660.


Det gamle forsvarsværk er et spændende, historisk sted.

Nordeuropas største borgruin

Som Nordeuropas største borgruin og dermed også en attraktion Danmark kan være stolt af, blev Hammershus fredet i 1822. Man kan bruge meget lang tid på Hammershus. Børnene synes også de gamle ruiner er spændende og fantasien får fri løb om alt det der kan være sket på dette sted. Sæt gerne en hel dag af.


Noe av det som virkelig symboliserer Bornholm, er de gamle smukke rundkirkene

All slags vær er campingvær

I det hele tatt kan man alltids sette av to uker til en ferie på Bornholm. Det gjør i tillegg også reisen forholdsvis billigere. En uke er altfor lite. Det herlige ved Bornholm er også at man både kan slappe av og være aktiv eller kombinere de to ferieformene og så er der masser av opplevelser, selv om sommerværet skulle svikte. Selvfølgelig er det deilig når solen skinner på oss, men etter min mening er alt vær campingvær.


Falkoner Louise Ramstrup viser her fram en vakker ugle

Rovfuglshowet må oppleves

Ikke langt fra Rønne ligger Bornholms Rovfuglshow, der du kan oppleve bl.a. ugler, ørner, falker, musvåker og gribber på en imponerende måte. Du får vite en masse om det gamle yrket, falkoner, og ser fra første rad, hvordan de majestetiske fuglene går på vingene, jager og trenes. Ved hovedinngangen er det også en flott utstilling med imponerende foto av stedets fugler. Det beste er i virkeligheten den måten fuglene vises på og fortelles om, fordi det hele foregår uformelt og underholdende uten at det går ut over seriøsiteten og respekten for dyrene.


Det er deilig å sitte og nyte frokosten, til den fantastiske utsikten over vannet

Ubeskrivelig morgen

Etter en uforglemmelig frokost, der vi gleder oss over å høre havets brus helt inn i teltet og det å kunne sitte ute og spise mat, mens vi gnir de nakne tærne i gresset. Det er en stor kontrast til hverdagen hjemme og dermed perfekt ferie. Vi har igjen funnet en perle både i Bornholm og i campingplassen. Det koster ikke så mye å anskaffe seg et telt og når man så finner en beliggenhet som her, så blir det ikke bedre.


Det er ikke siste gang vi har vært på Bornholm

På gjensyn Bornholm

Bornholm vil med stor sannsynlighet være et sted du gjerne vil tilbake til. Slik har vi det i hvert fall, selv om dette besøket var mitt femte besøk, er jeg på ingen måte ferdig med Krøllebølles, Rokkestenens og Ekkodalens Bornholm.

Book din ferie på Sannes Familiecampings hjemmeside

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden