: Outwell 2013: Telttest av Outwell Biscayne 6 – det perfekte familieteltet | Din Fritid

Outwell 2013: Telttest av Outwell Biscayne 6 – det perfekte familieteltet

Det perfekte familietelt. Hva er det? Det kan det være mange svar på, men for vår familie, som består av to voksne og to barn, er dette Biscayne 6 familieteltet helt perfekt.

 


Det er god plass til en familie på fire personer, med det store oppholdsrommet og de to sovekabinene

Innredningen er enkel

Innredningen er veldig enkel med et stort oppholdsrom forrest i teltet og som standard to sovekabiner. En til foreldrene og en til barna. Mer er det ikke, men vi har heller ikke bruk for mer, for hva som er viktigere er at det er høyt under taket (2,10 m) og ikke for skrå vegger, noe som gir mye mer rommelighet.


Den praktiske organizeren mellom de to sovekabinene, er velegnet til alle de småtingene som ellers lett blir borte i et telt

Fleksible sovekabiner og oppbevaringsplass

Du kan dra ned glidelåsen mellom de to sovekabinene og dermed få en stor. Det er veldig hyggelig, hvis du som oss kan like å sove sammen hele familien og føle nærheten. Hele den ene sovekabinen kan også fjernes, hvis du ikke har bruk for fire soveplasser og heller vil ha enda mer oppbevaringsplass. På fronten mellom de to sovekabinene er det en såkalt organiser. Den er perfekt til blader, mobiltelefoner, ladere og andre småting, som lett kan forsvinne i et telt.


Det er lett å sette opp teltet, med fargekoder på stenger og kanaler

Oppsetting av Biscayne 6 er lett

Er du nybegynner er det gjort en masse fra produsentens side for å hjelpe deg på vei. Instruksjonsboken er standard, men i tillegg kommer en masse fargekoder på stenger og kanaler, så du ikke er i tvil om, hvordan det skal settes sammen. Etter et testforsøk, som jeg kan anbefale at du foretar hjemme i hagen før avgang, tar det maksimalt et kvarter å sette opp teltet. De mange utvendige buer og velcrostengninger gir et veldig stabilt telt og på denne turen ligger vi på første rad ved havet og får en del vind, men det er ikke noe problem. Teltet står stabilt.


De store tonede vinduene gir et godt utsyn, og kan stenges av om natten

Fleksible vinduer og ventilasjonssystemer

Den kanskje største fordelen i dette teltet, i tillegg til størrelsen, er de mange tonede vinduene og utluftingsmulighetene. Hele fronten er stort sett et langt vindu, så du får mulighet for panorama, men vinduene kan stenges ned med gardiner, hvis du vil skjerme av mot naboer eller annet. Det kan åpnes opp på begge sider og hele fronten kan tas av, så teltet blir veldig åpent. Med andre ord stor fleksibilitet alt etter, hvordan du vil innrede teltet.


Det er viktig at campingutstyret er lett og kan slås sammen, så det tar minst mulig plass i bilen

Annet campingutstyr

Det viktigste campingutstyret er luftmadrasser, så du sover godt om natten. I tillegg kommer soveposer, campingmøbler som bord og stoler. Vær oppmerksom på å anskaffe deg noe som kan slås sammen, så det ikke tar for stor plass. En familiebil blir raskt full på teltferie.


Gulvteppet er deilig å gå ut på med bare tær

Campinggulvteppet er uunnværlig

Til mitt basisutstyr i dag hører også et campinggulvteppe. Det er uunnværlig, når man først har hatt det med en enkelt gang. Det er deilig å gå ut på med bare ben og er det litt kjølig ute, virker teppet varmende.


Hvis du skal bruke strøm på teltferien, så er det et spesielt inntak til ledningen i teltet

Grill og kjøleboks må med

Det er velig individuelt om man skal bruke grill og kjøleboks, men jeg synes det hører med. Kjøleboksen er genial, så man kan oppbevare litt mat og ha kalde drikkevarer. Grill og sommerferie hører ganske enkelt sammen.


Annekser som denne garderoben er genial, for tøyet skaper veldig raskt rot i teltet

Ekstra utstyr

I dag kan man få en masse ekstrautstyr til teltferien. Ting som kan gjøre ferien enda mer bekvem, men husk å ta hensyn til plassen i bilen, når det skal pakkes. Blant annet kan du få forskjellige annekser, som kan festes med glidelås på teltet. Det gir ekstra plass, til f.eks. en garderobe eller et utvidet kjøkkenområde. Annekser er lette å sette på og tar stor sett ikke noe plass, når de er pakket sammen.


Det lille kjøkkenskapet er praktisk og kan raskt slås sammen, så det ikke tar stor plass i bilen

Et lite kjøkkenskap

Det samme gjelder det lille kjøkkenskapet, der du kan sette bort maten din og serviset ditt, når det ikke brukes. Det kan også pakkes sammen til en veldig flat veske, som ikke tar stor plass.


Det er deilig å sitte og nyte naturen fra det store oppholdsrommet

Derfor Biscayne 6

Biscayne 6 er et godt valg for deg, som gjerne vil ha et mindre familietelt. Det er rommelig og de mange vinduene og ventilasjonsmulighetene gjør også teltet luftig. Det er ingen minuser ved dette teltet med mindre man ønsker mer plass eller en annen innredning.

Fakta om Biscayne 6

Antall Personer: 6 Vekt telt: 25.4 kg Vekt stenger: 16,8 kg Vannsøyletrykk: 6000 mm

Find forhandler på Outwells hjemmeside

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden