: Frankrike: ”Nice” campingferie i Nice | Din Fritid

Frankrike: ”Nice” campingferie i Nice

La det være sagt med en gang – det er ”nice” i Nice. Byen i enden av veien byr på både solrikt klima, Middelhavet, fjell, kultur og skjønn gastronomi. Hvorfor ikke slå ned pluggene og ta ferie. Det gjorde vi.

 


Promendade des Anglais - en syv-åtte km lang promenade

Strandpromenaden er et trekkplaster

Promendade des Anglais, som er en syv-åtte km lang promenade med steinstrand er vakker og man kan saktens få noen meter av stranden for seg selv, med mindre man legger seg rett utenfor den gamle bydelen. Den langstrakte stranden er også velegnet til fotturer, løp, rulleskøyter og sykling. Eller man kan velge å sette seg på en benk og bare snuse inn den gode Middelhavsstemningen.


Nice er delt opp i en gammel bydel og en mer moderne

Vakker gammel bydel

Nice, som er Frankrikes femte største by, består av en vakker gammel bydel og den ses i virkeligheten best fra utsiktspunktet Parc du Mont Boron, som du kan gå opp til fra flere sider. Tettest på havet ligger den gamle bydelen og lengre inne bakenfor ligger den mer moderne bydelen med nye sporvogner og brede bulevarder. Den gamle bydelen er spekket med pastellfargede bygninger. I virkeligheten ikke særlig prangende, men veldig sjarmerende. Det er flere åpne plasser, der det også avholdes marked f.eks. med bøker. Uansett når du besøker byen er det nesten alltid en eller annen form for fest eller festival.


Det beste ved markeder er at man kan lukte de friske fruktene og grønnsakene og selv velge ut

Et deilig marked

Markedet på Le Cours Saleya midt i den gamle bydelen er også kjent som blomstermarkedet og det er blomster der, men det er også mye annet. Det er et sant eldorado, når det kommer til fersk frukt, grønnsaker, pølser og ost. Jeg skulle ønske at tilgangen til frukt og grønt var på samme nivå her hjemme. Her kan man lukte og smake og velge ut nøyaktig det eplet eller den agurken man gjerne vil ha med hjem.


Marked midt i den gamle

Her møtes de lokale

Markedet er tydeligvis et sted, der de lokale selv handler – det synes jeg er et godt tegn, men det er heller ingen tvil om at det er lekre varer og så får de samtidig en prat om løst og fast, mens de handler. Rundt hele markedsplassen er det kafeer og restauranter, der det er en selvfølge å slå seg ned og nyte den deilige stemningen.


Velbekomme – så er det servert

Campingplassen i Nice – rett utenfor byen

Nice er ikke et sted for campingvogner, så jeg er glad for at min står ute på campingplassen Parc des Maurettes litt utenfor byen. Campingplassen ligger i terrasser få hundre meter fra Middelhavet. De store trærne gir skygge, men tar også utsikten. Fasilitetene er, som de fleste steder på små franske campingplasser, veldig enkle, men hvem bryr seg om det når man har en moderne campingvogn med alt utstyr og ellers bare nyter den hyggelige stemningen. Den er et godt utgangspunkt, hvis man også gjerne vil besøke Antibes – en annen deilig by ved havet.

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden