: Le Mont St. Michel går for å være verdens 8. vidunder | Din Fritid

Le Mont St. Michel går for å være verdens 8. vidunder

Jeg er i gang med å kjøre alle etappene av årets Tour de France (nr. 100) med campingvogn, men i dag var det egentlig planen min å sykle ut til Le Mont St. Michel, men her er man i gang med store forandringer, fordi man ønsker at havvannet igjen skulle kunne passere fritt rundt den vakre øya.

 


En ny bro er under oppbygging (2013 red.)Derfor må man ta buss fra fastlandet ut til øya

Ny bro til Le Mont St. Michel

De nye konstruksjonene er planlagt å stå ferdig i 2014, så inntil videre må man ta buss ut til øya. De kjører fra parkeringsplassen inne på fastlandet og her kan det ikke anbefales å ta med campingvognen og i hvert fall ikke i høysesongen. Kjør inn på en campingplass før besøket. Det er flere fine i området.


Le Mont St. Michel med klosteret som reiser seg 92 meter over havet

Verdens 8. vidunder

Le Mont St. Michel går for å være verdens 8. vidunder og det er virkelig en stor opplevelse å besøke den lille øya med klosteret fra det 11. århundre, som på hellig vis reiser seg 92 meter over havet. Det er det høyeste punktet på øya og inne bak bymuren er gatene ikke bare smale men ekstremt bratte og det er mange trapper. Det er selvfølgelig mange suvenirbutikker, men Le Mont St. Michel besøkes da også årlig av over tre mio. turister. Det bor under 50 personer fast på øya.


Utsikt fra Le Mont St. Michel

Været skifter hver time

Den verdenskjente franske forfatteren Victor Hugo har beskrevet det med følgende ord. ”Naturen forandrer seg akkurat så raskt som en hest kan galoppere”.


Forvent at det er mange turister på den populære øya

Mange turister

Det er ALLTID mange turister på Le Mont St. Michel og de smale gatene er ganske uframkommelige, akkurat som alt med hjul heller ikke egner seg på Le Mont St. Michels gater. Vil du få det hele litt på avstand så søk mot toppen eller sett deg på en av de små restaurantene på yttersiden av byen, der det er utsikt mot fastlandet og havet. Det er veldig vakkert når vannet har trukket seg langt tilbake.


Vakre guidede turer der man går på havbunnen – men pass på tidevandet

Gå på havbunnen

Kanskje er den mest særpregede opplevelsen på Le Mont St. Michel i virkeligheten ikke inne på øya, men ute på havet. Ved lavvann kan man følge med på guidede turer rundt på øya og det er en utrolig fin tur. Du kan også godt gå selv, men pass veldig godt på tidevannet for det kommer raskt og man kan risikere å bli omringet av vann uten at man oppdager det. Det skjer hvert år at turister ikke rekker i land og må hentes på annen måte.


Le Mont St. Michel

Campingplasser i området

Det er et vell av fine campingplasser langs kysten ved Le Mont St. Michel. Bor man i St. Malô er det også bare ½ times kjøring til øya. Camping Haliotis ligger bare ca. 10 kilometer fra parkeringsplassen og er en utrolig fin plass med gode fasiliteter, basseng mm. Se også link nedenfor.


Anne-Vibeke kjører alle etappene av årets Tour de France

Anne-Vibekes Tour de France

Denne artikkelen er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden