: Campingferie ved Annecy - alt samlet på et sted | Din Fritid

Campingferie ved Annecy - alt samlet på et sted

Annecy er det samme som sol, fjell, historisk by, kultur, natur, aktiv ferie eller slappe av ved sjøen kombinert med et deilig kjøkken – hva mer trenger man på en ferie?

 


Annecy er en vakker by

Utrolig vakker by

La det være sagt med en gang - Annecy er en utrolig vakker by. Den ligger bare 12-1300 km fra den dansk/tyske grensen, så jeg forstår godt at det er en populær destinasjon blant skandinaver og spesielt hvis man som jeg elsker camping, for de fleste campingplassene ligger flott plassert. Jeg overnatter på Camping International du Lac Bleu.


Camping på første parkett

Få en fin plass

Mange campingplasser i området tar ikke i mot reservasjoner for omreisende turister med mindre man vil bli der en uke eller lengre. Det beste tipset, hvis man vil forsøke å få en av de fine plassene ved vannet, er å kjøre inn på campingplassen om formiddagen, da de som skal reise, sjekker ut. Så kan man være heldig å komme ned på første rad uten reservasjon. De plassene koster et par Euro mer, men de er verdt hver eneste krone.


Annecy – to byer i én

Annecy er to byer i en

På mange måter kan man si at Annecy er delt i to. Det er bydelen nede ved sjøen, der man koser seg på gresset. Ute på vannet nytes båtlivet. Flere steder kan man saktens leie en liten båt og begi seg ut på vannet.


Kafeer ved elven Thiou

Den gamle bydelen i Annecy

Inne i den gamle bydelen virker de fleste tilfreds med en god kopp kaffe ved elven Thiou. Er det mer det kulturelle, som frister er det utstilling på det gamle Annecy slott fra 1200-tallet. Man har det godt i Annecy, feriestemningen er på topp selv om det ikke er nasjonalflagget, som er heist, men flagget til Savoire – den regionen Annecy ligger i. Det er parkeringshus under rådhuset midt i byen.


En av de opplevelsene som gjør campingferie til den beste ferieformen

Besøk av en usedvanlig familie

Tilbake på campingplassen er stemningen også på topp. Utsikten er fabelaktig og det er bare noe helt spesielt ved å bo så tett på naturen. Mens jeg går og setter opp campingmøblene og solseilet, får jeg besøk av et svanepar med seks små svaneunger - herlig. Det er nettopp opplevelser som dette, som gjør campingferie til den beste ferieformen, som finnes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden