: Danske Sydhavsøyer – populær destinasjon for hele familien | Din Fritid

Danske Sydhavsøyer – populær destinasjon for hele familien

Lolland-Falster har mye å by på. De danske Sydhavsøyene er med sine 600 km kystlinje, flate jorder og grønne skoger, et vakkert område, der opplevelsene ligger som perler på en snor.

 


Lolland-Falster i Danmark har mye å by på

For store og små

17 av Lolland-Falsters campingplasser har dannet en felles forening, og sammen med samarbeidspartnere som Scandlines, Øresundsbroen og Knuthenborg Safaripark, har de utviklet gode tilbud. Det er fritt valg mellom de 17 campingplassene, der det både er mulighet for å bo nær byen, ved kysten eller i naturskjønne områder. Felles for campingplassene er, at det er gode fasiliteter og gode muligheter for å få oppleve noe i nærområdet. Lolland-Falsters attraksjoner er mange, og det finnes noe for både store og små.


Året rundt er det også mange forskjellige begivenheter på Lolland-Falster

Moro med dyr

Blant de største attraksjonene er Knuthenborg Safaripark, som i mer enn 40 år har huset eksotiske dyr i den vakre slottsparken. I tillegg til Knuthenborg er det muligheter for å møte dyr også andre steder. I Guldborgsund Zoo og Botaniske have er det også mulighet for å komme tett innpå eksotiske dyr, eller hos Krokodille Zoo, der de har alle de 23 krokodilleartene som finnes på verdensbasis. Litt mindre eksotiske dyr kan man også møte på Lolland-Falster, der det bl.a. hos Elisabethsminde er mulighet til å komme helt tett innpå dyrene på bondegården. Det er det også hos Kirkehøjens Limousine, der du til og med kan dra på ku-safari. Året rundt er det også mange forskjellige begivenheter på Lolland-Falster, der f-eks. lokale matvarer, kunst og musikk står i fokus.


Ridderturnering i Sundkøbing på Lolland-Falster

Middelalder, museer og mat

Er man mer kulturell, kan du komme helt tett på historien. Blant annet hos Middelaldercentret, i den lille landsbyen Sundkøbing, der man kan følge livet og de ulike gjøremålene fra den gamle tidsalderen. Her er katapultutskyting, ridderturnering og spennende aktiviteter for hele familien. Lolland-Falster har også en rekke museer, som kan fortelle om områdets historie. F.eks. Friluftsmuseet i Maribo, Sukkermuseet i Nakskov eller Falsters Minder i Nykøbing F. Lolland-Falster byr på et stort spiskammer med lokale råvarer. Mange steder finner man gårdsbutikker som selger eget kjøtt, grønnsaker, eplemost, vin og andre gode råvarer. Legg for eksempel veien forbi Den Fuldkomne Fisker ved Onsevig, der både mat og omgivelser ikke så lett går i glemmeboken, eller besøk Hotel Saxkjøbing, som er eid av den kjente danske kokken Claus Meyer. Besøk Knuthenlund, som driver Danmarks største økologiske landbruk, og som er verdenskjent for sine premierte fåre- og geitoster.


Lolland-Falsters attraksjoner er mange, og det finnes noe for både store og små

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden