: Camping i turparadis | Din Fritid

Camping i turparadis

Sjusjøen er milevis med stier og veier, ypperlige for turer på sykkel og til fots. På vinteren er de samme veiene dekket av milevis med velpreparerte skispor. May Ljungqvist på Sjusjøtunet skryter av unike turmuligheter året rundt i nærområdet til campingen.

Beliggenhet

Sjusjøen ligger i Ringsaker kommune i Hedmark. Selve vannet som heter Sjusjøen ligger drøyt 800 meter over havet. Høyeste fjell i området er på nesten 1100 meter. Sjusjøen ligger 20 km fra Lillehammer og er Norges største hytteområde.
Det finnes skisenter, hoteller, butikker, puber og restauranter i området. Campingplassen er omgitt av skogs- og fjellterreng, og det er flott utsikt ned mot Sjusjøen.

Vertinne May Ljungquist inviterer gjerne på hjemmelaget mat i den trivelige kaféen.

Hjemmebakst

Solen skinner når Bobil og Caravan treffer vertinne May Ljungqvist en flott vårdag i mai. Jeg kommer ikke langt over dørstokken i resepsjonen før jeg blir tilbudt kaffe og hjemmelaget ostekake.
– Jeg er opptatt av å skape et hyggelig miljø og kafeen skal være et koselig møtested for plassens faste gjester, forteller hun.
Og faste gjester er det mange av. De rundt 300 fastplassene er fylt opp, og flere er på venteliste for å få plass på «tunet».
– Jeg tok over vertskapet og driften i vinter, forteller Ljungqvist. Hennes første mål var å etablere faste åpningstider, servere god mat til fornuftige priser og å skape aktivitet på plassen. Og liv blir det når det inviteres til familiedag den 29. juni. Tema er brannvern og førstehjelp, og brannvesenet skal blant annet ha slukningsøvelse på en campingvogn.

Sommer i sikte

Om sommeren byr fjellområdene på Sjusjøen på et variert nett av stier i skog og fjell. Det er flotte områder for dem som liker å gå en tur - eller finne frem sykkelen og tråkke i vei på de milelange grusveiene i området.
– Betyr beliggenheten til Sjusjøtunet at dere bare har sportgale birkebeinere som fastliggere?
– Nei, det gjør det absolutt ikke. Her det folk i alle kategorier. Det er veldig mange familier. Både av de som liker å sitte på en stol og bare være caravanister, og de som liker en god treningsøkt. Det er få av våre gjester som vil kalle seg selv for Birkebeinere. Jeg tror gjestene våre er mer friluftsinteressert enn gjennomsnittet, og mange setter pris på den friske luften, roen og nærheten til naturen.

Sjusjøtunet.

Vintersesong

Sjusjøen er fra gammelt av kjent som et sted hvor snøen legger seg veldig tidlig. Vinteren er normalt snørik og det er rundt 350 kilometer med velpreparerte skiløyper i området.
Det gjør området spesielt attraktivt for langrenn. Her er mange tusen hytter i området på og rundt Sjusjøen. Det satses mye på området. Birkebeineren benytter området i sine velkjente skirenn, sykkelritt og løp.
– De velpreparerte løypene er unike, ikke bare i norsk, men i europeisk skala. Det er enkelt å komme seg fra campingen til løypene som går på fjellet, en helt spesielt flott naturopplevelse jeg unner alle, forteller May.
På vinterstid er det mange som setter pris på fjernstyring av strømmen til campingvognene. Det betyr at alle fastliggerne kan oppleve luksusen ved å komme til oppvarmet campingvogn vinterstid bare ved å ringe opp et telefonnummer.

Nye markeder

– Vi på Sjusjøtunet har et ønske om å nå nye markeder, og da er utleie av hyttene våre til treningssamlinger en av mulighetene - og gjerne med matservering, forteller May Ljungqvist som er fleksibel både på åpningstid og matservering.

Fakta om Sjusjøtunet

300 fastplasser, flere drop-in plasser for campingvogn og bobiler
Sju campinghytter
Fasiliteter:
Dusjmulighet, vaskerom og sauna. Kafé med plass til 70 personer. Bar med alle rettigheter. Trådløst internett og kabel-TV
Plassering:
Ligger 30 minutters kjøring øst for Lillehammer, 2.5 timer fra Oslo.
Nærliggende byer er Hamar, Gjøvik og Lillehammer.
May Ljungqvist er vertskap og driver plassen.
Sjusjøtunet Hytter og Caravansenter AS eies av Bjugstad AS.

Lillehammer-områdets topp ti attraksjoner:
Hunderfossen Familiepark
Maihaugen
Hafjell Bike Park
Lilleputthammer Familiepark
Ringebu Stavkyrkje
Lillehammer Kunstmuseum
Norges Olympiske Museum
Hjulbob (Aldergrense 10 år)
Skibladner
Rafting i Sjoa

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden