: Ferie i Sydjylland | Din Fritid

Ferie i Sydjylland

Sydjylland er mot øst preget av et landskap med grønne enger og daler, skog og fjorder og munner ut i Lillebælt.

Sydjylland

Mot vest ligger Vadehavet, som setter sitt karakteristiske preg på regionen, og i syd ligger Tyskland, noe som synes godt både på områdets kultur, tradisjoner og byggestil. Det finnes mange barnevennlige strender i Sydjylland, spesielt i området i øst ut mot Lillebælt, der strendene ligger mer i le for vinden enn det de gjør ut mot Vadehavet. Rømø kan tilby noen av Danmarks aller fineste sandstrender. Vil du komme tett på områdets historie så er Ribe verdt et besøk, kjent for sin vikinghistorie. Er det kulinariske opplevelser som frister så kan honningkakene fra Christiansfeld anbefales, de sønderjyske pølser, overdådige kaffebord, solegg, og mange andre egnsspesialiteter.

Ting å gjøre, steder å se…

Kulinariske spesialiteter, www.visitdenmark.dk/da/sydjylland/gastronomi/kulinariske-specialiteter Fiskeri og Sjøfartsmuseet i Esbjerg, www.visitdenmark.dk/da/danmark/fiskeri-og-sofartsmuseet–saltvandsakvar... For en gastronomiopplevelse utenom det vanlige (hvis det fantes Michelinstjerner utenfor København, ville Henne Kirkeby nok stått høyt oppe på listen): http://hennekirkebykro.dk/?lang­en “Sort Sol” er et kjent fenomen i Sydjylland. Det kan oppleves på våren og høsten, når stæren samles i enorme flokker. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersjøen og Norge. Like før stærene går ned på jorden for natten tegner de store flokkene fascinerende mønstre på himmelen, og det er dette man kaller Sort Sol. Det arrangeres Sort Sol safari i Sydjylland, en flott opplevelse for hele familien. www.sortsafari.dk/default.asp?func­showdetail&id=1021&ilanguage­dansk&...

Prøve noe nytt?

Bli med på strandsejlas. Fanø i Sydjylland er et av verdens beste steder i Europa for strandsejlas. Sporten kan faktisk dyrkes hele året, og med vinden på vestkysten blir forholdene optimale. Lei din egen strandsejler, kalt Blokart, som drives frem av et sejl og en sykellignende base. Etter en kort introduksjon er du klar til å kjøre avgårde på begynnerbanen, og allerede fra 7-8 års alder er det mulig å kjøre selv. Det finnes til og med en modell med to seter, så kan par eller barn og foreldre kjøre sammen. God tur! http://visitfanoe.dk/da/paa-stranden/strandsejlads/

Campingplasser

Grønninghoved Strand Camping – 4 stjerner, www.gronninghoved.dk/ Hejlsminde Camping – 3 stjerner, www.hejlsmindecamping.dk/ Drejby Strandcamping – 4 stjerner, http://drejby.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden