: Ferie i Midtjylland øst | Din Fritid

Ferie i Midtjylland øst

Er du på ferie i Østjylland får du en god kombinasjon av frodige landskaper, store skoger, kyst med fine strender og spennende byer med et bredt tilbud av opplevelser.

Ferie i Østjylland

Grovt sagt strekker Østjylland seg fra Kattegat i øst til Viborg i vest, og fra Fredericia i syd til Hobro i nord. I denne regionen kan du også stifte et nærmere bekjentskap med Danmarks nest største by, Aarhus. En storby som er akkurat passe stor til at du får god oversikt, men aldri kjeder deg. Aarhus har også blitt utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2017, så frem til da er byen i full utvikling og kan by på massevis av nye og spennende kulturopplevelser, og en helt ny havnefront. For de minste er kanskje regionen aller mest kjent for Legoland, som er en favoritt blant små turister fra hele verden.

Ting å gjøre, steder å se…

Årets nyhet i Legoland, The Haunted House. www.legoland.dk/Explore/New-2014–Ghost/?epslanguage­en Nasjonalpark Mols Bjerge: www.danmarksnationalparker.dk/Mols/ Moesgaard Museum åpner på høsten i 2014, og er et spesialmuseum for etnologi og arkeologi. Det arkitekttegnede bygget blir et museumsbesøk verdt i seg selv, og ligger nydelig plassert i naturen og skogen rett utenfor Aarhus sentrum. Lei sykler og dra på en dagstur for hele familien. www.moesmus.dk/da/besoeg-os/nyt-museum-paa-vej/ Visste du at Aarhus er kåret til shoppingby nummer én i Skandinavia? I tillegg har byen et imponerende antall gode restauranter og hyggelige cafeer, perfekt etter en lang dag med shopping. Les mer om det moderne Aarhus: www.visitaarhus.dk/danmark/aarhus-en-ung-og-moderne-by Besøk Danmarks kjøkkenhage. Samsø er et lite mini-Danmark, og på tross av sitt lille areal (Samsø er bare syv kilometer på det bredeste) så byr øya på opplevelser for hele familien. Øya er kjent for sine gode råvarer og varme klima, hvilket skaper et lite eldorado for dyrkingen av frukt og grønnsaker. Det er for eksempel ikke mange steder i Danmark hvor det er mulig å dyrke eksotiske frukter som kiwi og fersken. Øya er også et lite sykkelparadis pga av byens mange landsbyer og korte avstander. www.visitsamsoe.dk/oplevelser-pa-samso/

Prøve noe nytt?

Pandekagehuset serverer riktignok gode frokostretter som er godt kjent i hele Danmark, men også hjemmelaget bakverk og is. Alt som serveres er økologisk. I tillegg er huset kjent for sine mange kulturarrangement og aktiviteter for barn hele sommeren igjennom. Lokale kunstnere stiller ut sin kunst, og hver uke i skolenes sommerferie er det live underholdning for barn. Pandekagehuset er for øvrig en del av det legendariske Brundby Hotel, også kjent som Danmarks eneste Rockhotel. www.visitsamsoe.dk/pandekagehuset


Bryrup er en campingplass som satser på de aktive.

Campingplasser

Bryrup Camping – 4 stjerner, www.bryrupcamping.dk Riis Feriepark – 4 stjerner, www.riisferiepark.dk Husodde Strand Camping – 3 stjerner, www.husodde-camping.dk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden