: Solifers nye veivalg | Din Fritid

Solifers nye veivalg

Det er lett å se at det har vært en vei med mange svinger for Solifer. Firmaet startet i Finland for 50 år siden, først hos Bensow, siden hos Lohja. Solifer flyttet deretter til Sverige for 24 år siden. I år er produksjonen flyttet videre til Tyskland.

Nye veier

Som Solifer selv sier det: Vår vei har ikke alltid vært rett, men den har gått fremover og vi har ikke vært redd for å gå nye veier. Det er velkjente og solide Hymer som fra i år av lager de to mest påkostede seriene i den nye generasjonen Solifer-campingvogner. LMC står som produsent av Nordica-modellene. Endringen av produsenter berører ikke Solifers bobiler som allerede produseres hos Hymer-gruppen på de to tyske fabrikkene Capron og LMC


Solifer Nordica

Tre serier

Modellene heter Nordica (LMC), Evolution og Sense. Innstegsmodellen er Nordica som tar mål av seg til å gjøre campinglivet til en allemannsrett, ifølge Solifer selv. Solifer Nordicas 2015-modeller er 420, 470, 510 og 570. Evolution er en noe mer påkostet serie, og har også det som kreves for behagelig vintercamping. Her vil du kjenne igjen flere soliferismer, påstår produsenten. Modellen leveres i seks planløsninger: 541, 545, 580, 585, 590 og 595. Evolution har oppvarmet ferskvannstank og gråvannstank under gulvet. Dette for å frigjøre plass og gi bedre kjøreegenskaper med et lavere tyngdepunkt. Gulvet er i glassfiber og er trefritt. Oppbevaringsrom er helt uten kabler da alle elektriske installasjoner er trukket i en ramme rundt vognen.


Sense fremstår som en delikat og påkostet campingvogn med kontinentale assosiasjoner.

Luksus

Toppmodellen Sense fremstår som en virkelig lekker campingvogn. Den kommer i tre planløsninger: 590, 690 og 690s. De to siste modellene er interessante: Solifer Sense 690 har en kontorløsning som kan gjøre modellen attraktiv for de som er ute etter et annerledes rullende kontor i luksus-format. Sense 690s har en sofagruppe som er mulig å re opp til soveplass. På begge modellene kan man få panorama-vindu som ekstrautstyr.


Solifer Evolution

Eriba Touring

I tillegg til produksjonssamarbeidet med Hymer, vil Solifer også selge klassikeren Eriba Touring Triton 420 og Troll 530. Leveres i Norge på forespørsel.

Lite nytt på bobilene

Solifers bobiler for 2015-sesongen, får kun mindre endringer, som for eksempel to nye farger på tekstilvalget. – Den største nyheten fra oss er Fiats nye chassis - som vi selvsagt utnytter, forteller Rune Finkelsen fra importøren - som allerede er i gang med å planlegge 2016-nyhetene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden