: Ifjordfjellet - Norges vakreste vei | Din Fritid

Ifjordfjellet - Norges vakreste vei

Fylkesveg 98 over Ifjordfjellet får Vakre vegers pris for 2016. – Ifjordfjellvegen er et fremragende eksempel på hvordan driftshensyn kan omsettes i en nennsomt lagt ny veilinje, der overordnede hensyn til vinterdrift kombineres med en følsomhet for landskapets storlinjete bevegelser. Vegens linjeføring gir et godt avstemt møte mellom vegtekniske krav og det åpne landskapet, forteller juryleder Ola Bettum fra Norske landskapsarkitekters forening NLA.


Foto: Statens vegvesen

Unik konstruksjon - for helårsbruk

Den nye helårsvegen over Ifjordfjellet sto ferdig i 2015. Tidligere kunne vegen være stengt i opptil flere måneder hver vinter. Utfordringene med snø i det åpne landskapet er løst ved å heve veilinja, slik at vinden feier veibanen fri for snø. En slik endring er svært krevende i et åpent og visuelt eksponert høyfjellslandskap. Skjæringer og fyllinger er utført med god tilpassing til det naturlige sideterrenget. Juryen mener at veianlegget gir en ekstra dimensjon til den storslagne kjøreopplevelsen med frie og lange utsyn når det er finvær.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden