: Bürstner 2016: Satser i lengden | Din Fritid

Bürstner 2016: Satser i lengden

Den er ikke spesielt lang, Bürstners store nyhet Ixeo IT680. Derimot har den en splitter ny interiørløsning og unik senkeseng - som henger i bilens lengderetning.

Prototype

Bilen vil bli lansert på Caravan Salon- messen i Düsseldorf i slutten på august. Bobil & Caravan har allerede sett den første prototypen, og både løsningen og helhetsinntrykket imponerte oss. At den tyske produsenten er gode på senkesenger har de vist i mange år, men nå har de (sammen med Dethleffs) utviklet en ny type senkeseng i lengderetning. Dette gir åpenbare fordeler, overskapene er ikke lenger festet under senkesengen og kan derfor være vesentlig større, sengen kan være lenger da bilens bredde ikke lenger er en begrensende faktor. Muligheten for å komme seg ut av bobilen er vesentlig lettere også når senkesengen er nede. Døren er for øvrig 70 cm bred. Senkesengen, som måler 200 x 137 cm, kan også senkes helt ned til sittebenken, noe som gjør stigen overflødig. Høyden opp til sengen er kun 65 cm.

Tre modeller

Bobilen kommer i tre utgaver (IT680G, IT734 og IT728G), og har mange nye og smarte løsninger som er verdt å merke seg. Utvendig har den nye Ixeoen et sporty utseende med moderne dekor. Trykket på dekoren bak på bobilen gir en helt spesiell dybdeeffekt og de sorte vinduene gir et tøft inntrykk. I modellen IT680G, som Bobil & Caravan fikk se nærmere på, var de faste sengene bak erstattet med et stort baderom på tvers, samt to gode garderobeskap. Modellen var dessuten utstyrt med en stor garasje helt bakerst, hvor døren målte hele 1,8 meter og var 58 cm bred. Kjøkkenet har god arbeidsflate, et smart avlastningsbord over ryggen på sittegruppa, og kjøleskap på 145 liter. Selv om bilen er snaue sju meter lang, er sofagruppen av det romslige slaget og måler 140 cm. Det er gjort plass til en 32” tv.


Bürstner har mange nye spennende nyvinninger i Ixeo IT680. Her ser vi den nye senkesengen som følger bilens lengderetning. Foto: Produsent

Bybobil

Under navnet City Car C600 blir Bürstners nye bybobil å finne i produsentens 2016- kataloger. Forhåpentligvis vil vi få se den på Caravanmessen på Lillestrøm i september, og den første modellen som skal være leveringsklar i oktober vil være 5,99m. Senere i 2016 vil det bli lansert en noe lengre modell, samt en på kun 5,44m. Bobilen skal ha en seng på to meter, en finurlig baderomsløsning, kjøleskap plassert i behagelig arbeidshøyde og 100-liters vanntank. Selv om det er en standard Fiat Ducato vi snakker om har den fått sporty dekor. Så gjenstår det å se om Bürstner greier å etablere seg som den ultimate van-produsenten i denne klassen, som selger bedre på kontinentet enn i Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden