: Dethleffs 2016: Satser på vogner | Din Fritid

Dethleffs 2016: Satser på vogner

Tyske Dethleffs oppgraderer sine to toppmodeller Beduin, og tar frem igjen sin toppmodell Exclusiv.

Beduin-serien har hele 14 planløsninger som for 2016 har fått ny og omfattende anskitsløftning - både utvendig og innvendig. Mest synlig er de nye elegante skråformede vinduene, draget er nå dekket til og bakparten har fått en helt ny look med blant annet integrerte lys. Inngangsdøren på 70cm suppleres med et praktisk skoskap rett innenfor. Kjøkkenet har fire kokebluss, praktisk uttrekksplate og 142 liters kjøleskap (175 liter kan fås som tillegg). Modellene 510ER og 550ER vil få spesiell oppmerksomhet i Norge og pekes ut som Dethleffs kampanjemodeller, godt egnet for vårt kalde klima.


Toppmodellen Exclusive er nettopp det: Eksklusiv

Exclusive-luksus

Dethleffs relanserer i 2016 sin toppmodell Exclusiv, og vil definitivt friste de som ikke vil gå på akkord med kvalitet og luksus. Utvendig har Exclusiv elegante skråformede vinduer, kromlister og mange detaljer. Det er likevel innvendig du virkelig føler elegansen. Den store inngangsdøren på 70 cm fører deg inn i en luksuriøs atmosfære, hvor trangen til å ta av deg skoa er påtrengende. I det smarte skoskapet ved inngangsdøra kan du gjøre akkurat det. Skinnsalongen til venstre er stor og med ekstra nakkestøtter vil du garantert trives i salongen. Kjøkkenet har store skuffer, fire kokebluss, stort kjøleskap, samt smart uttrekksplate for større arbeidsbenk. Baderommet er stort og kan lukkes med dør både mot oppholdsrommet og sengen. Det som imidlertid imponerte oss mest med Exclusiv var lyssettingen. En blanding av indirekte og direkte lys som kan justeres etter tid på døgnet og humør, gjorde at skapdører og interiør fremstod i ulike former. På modellen som ble vist frem for pressen var begge dørene til badet litt vel ”luftige”, med dårlig pasning til karmen. I ordinær serieproduksjon blir sikkert disse av samme standard som resten av vognen. Sikkerhetsutstyret på denne modellen er selvfølgelig også av det romslige slaget, med blant annet AL-KOs ATC antisleng-system og selvjusterende Automatic Adjustment (AAA) bremser. Du får Exclusiv i 13 planløsninger fra 6,50m til 8,05m.


Beduin er i toppsjiktet blant campingvogner og har gjennomgått en kraftig ansiktsløftning både utvendig og innvendig. Foto: John-Ove Tellefsen

Sunlight - campingvogn

Markedet for lette og rimelige campingvogner er voksende, og dette har Dethleffs ”lillesøster” Sunlight nå tatt innover seg. – På Caravanmessen i høst ble det lansert to helt nye vogner i denne kategorien, forteller Jan Kaspersen til Bobil & Caravan.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden