Til fjells med Camp-let: Tilbake til barndommen | Din Fritid
Til fjells med Camp-let

Tilbake til barndommen

I mange år ble min bror og jeg presset inn i baksetet på en lysegul Toyota - innimellom kjølebager, kokeapparat og alt annet vi trengte for et par uker i det fri. Bak hektet pappa på den knallorange telthengeren, og da var det ferietid!


Bedre utsikt fra teltåpnigen kan man vel ikke få?

I sommer ville vi utfordre oss selv med å oppfriske noen barndomsminner. Minner på både godt og vondt, det skal sies. Mest godt, men du verden som jeg husker de mindre gode sidene også…

Oppgradert telt

Den gangen ble hengeren ansett som litt lukseriøs. Ikke mange hadde campingvogn, og langt, langt færre bobil. Det var i allefall mye mer stas, og bedre komfort enn i telt. Så vi dro avsted, som regel ikke så langt. Aldri lenger enn Danmark i hvert fall. Men vi var skikkelig på tur, og hadde alt vi trengte hengende bak bilen i Combi-Campen. 

Sist sommer ville vi altså gjenoppta barndommens ferieform. Jeg hadde tro på at en del ting var forbedret siden sist - altså for rundt 35 år siden - og det hadde jeg helt rett i. Det var med store forventninger vi slo opp en flunkende ny Camp-let Classic på gårdsplassen- og fikk umiddelbart en wow-følelse. Her luktet det ikke mugg og fukt, detaljene var lekre, og løsningene så geniale og enkle. Ikke minst virket teltduken vanntett!


Veien fra Camp-leten til ørretvannet er ikke lang…og så er det bare å legge den rett i panna.


Feit, knallrød og fersk!

Ved hjelp av trykknapper, glidelåser og svært få stenger, har du en komplett, praktisk og komfortabel feriebolig for 4 personer. 

Fremskritt

Jeg føler fortsatt for å sette denne opp mot min barndoms modell. Og de største forbedringene slik jeg ser det, er kjøkkenet. Det kommer nå fiks ferdig, rigget ut av rompa på hengeren. Forteltet, som min vanligvis så tålmodige far brukte mye tid og krefter på å sette opp, spretter nå på plass, nesten helt av seg selv. 


Artikkelforfatteren som småsur fjortis på campingtur med familien tidlig på 80-tallet i en fargesprakende modell.

Så er det selvfølgelig en svært mye høyere kvalitet på materialer, som gjør at man tåler en skur eller to, uten å måtte vri opp dyner og lense alt av inventar.

Testen

Vi ville utfordre Camp-leten, og tok den med til fjells. Fricamping er nå en gang vår yndlingsmåte å campe på, så dette fikk den tåle. Og det gjorde den. Været var riktignok ikke på vår side. Overhodet ikke, det blåste og regnet nesten konstant. Det gjorde at mangelen på strøm, eller en egnet varmekilde ble prekær. Så vi har lært at vi ikke drar på ferietur med en telthenger uten en skikkelig varmekilde i Norge - selv midt på sommeren!

Vårt lune hi var overhodet ikke lunt. Men det er mange måter å vurdere opplevelsen på. Setter vi opplevelsen opp mot det å sove i et telt, hadde vi det svært komfortabelt.


Å ha naturen helt innpå teltduken er bare helt fantastisk!

Overraskende møte

Jeg skal derimot innrømme at vi enkelte ganger drømte oss bort til fjorårets fjelltur, som vi tilbragte i bobil. Og apropos bobil, etter et par overnattinger dukket det opp nettopp en bobil på vårt ellers så stille, fredelige og “hemmelige” sted. Ut kom en trivelig gjeng på fire. Det viste seg dessuten at denne gjengen, ved hjelp av en tidligere artikkel i Bobil & Caravan, samt bruk av moderne teknologi, hadde klart å finne VÅRT sted.


Noen ganger er det deilig å bare nyte utsikten, og den friske fjellluften.

Det er rart hvordan tilfeldighetene råder noen ganger, og vi hadde noen fine dager sammen med denne gjengen fra Sandefjord. Den siste kvelden samlet vi oss rundt bålet, og fikk en utrolig koselig avslutning på ferien.

Prosjekt avsluttet

Alt i alt vil jeg oppsummere prosjekt “tilbake til barndommen” som vellykket og positivt. Jeg foretrekker nok å ha et “skall” rundt meg når sommer-Norge viser seg fra sin mindre sjarmerende side. Jeg mener fremdeles at campingvogn eller bobil er å foretrekke når det regner vannrett og blåser iskald vind. Men sammenlignet med telt, er Camp-let et gigantisk steg opp, og en overlegen vinner. 

Vi liker

  • Mange gode finesser og praktiske detaljer.
  • Lett å dra med bilen, merker ikke at den henger bak

Vi liker ikke

  • Den er veldig vanskelig å slå opp og ned alene.
  • Det blir lett søl på duken bak kjøkkenet etter matlaging. Siden det er myggnetting på denne duken er det litt vanskelig å gjøre rent.
  • Grundig rengjøring av fortelt er nødvendig når du pakker sammen - for å ikke få skitten sovedel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden