: Vaktmester og fastligger | Din Fritid
Arne og Bjørg Helminsen koser seg på Storsand Gård Camping. Foto: Frank Skaufel

Vaktmester og fastligger

På Storsand Gård Camping finnes det kun noen få fastliggere. Bjørg og Arne Helminsen er ett av parene som foretrekker å tilbringe sommeren på campingplassen.

Campingliv

– Vi kom hit 18. mai, og blir her til campingplassen stenger, sier Arne Helminsen. 71-åringen setter frem kaffe og noen småkaker, forteller om stedet og hvorfor han og kona Bjørg (70) valgte nettopp Storsand Gård Camping. – Vi hadde tilhold et annet sted tidligere, men i 1999 kjørte jeg hit og spurte om vi kunne sette campingvogna vår her. Vi fikk beskjed om å velge den plassen vi ønsket, og siden har vi vært her. Helminsen kommer opprinnelig fra Stjørdal, men har i sitt voksne liv bodd i Trondheim. De siste årene har ekteparet hatt tilhold i bydelen Romolslia. – Om sommerne er vi kun hjemom for å hente inn posten og ta trappevasken. Vi er maksimalt hjemme tre-fire timer en gang hver andre uke, smiler han. Helminsen jobbet tidligere innenfor byggebransjen, og liker å holde seg i aktivitet. – Derfor har jeg tatt på meg en jobb her på campingplassen. Jeg klipper plen, rydder og hjelper til å med å stenge og tappe av vannanlegget om høsten. Jeg synes det blir for kjedelig ikke å ha noe å gjøre, men jeg bestemmer selv når og hvor mye jeg vil jobbe. Vi har tatt oss tid til å reise bort noen langhelger i sommer.

Få fastliggere

Campingplassen har valgt en strategi hvor de for det meste satser på drop-in kunder og feriegjester som kun kommer for å bli noen få dager. Det betyr at nabolaget til ekteparet Helminsen skiftes ut jevnlig. – Nå er vi ti fastliggere, resten er gjester som kommer og går. Vi plages ikke med uro, og om noen sitter ute og prater i finværet om kveldene må de få lov til å gjøre det, så lenge det ikke blir bråk, sier Helminsen. Campingparet disponerer en tomt på snaut 60 kvadratmeter. Ute i hagen står et hagebord og noen stoler, et flagg vaier i brisen og nede i gresskanten har kona Bjørg pyntet opp med frosker og andre flotte gjenstander. De liker å gjøre det hjemmekoselig rundt seg. – Vi bor i en Hobby-vogn på 5,60 meter. Selv om vogna er liten, er det mer enn nok plass til oss to og et barnebarn som kommer på besøk av og tid. Dessuten har vi et fortelt vi søker ly i når det regner og er kaldt. Ellers tilbringer vi mye tid ute når været har vært så bra som i sommer, sier Bjørg og Arne Helminsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden