: Ny vogn på plass med kran | Din Fritid

Ny vogn på plass med kran

Lisbeth og Arne Ørka fra Mysen er campingveteraner i ordets rette forstand. De har vært faste gjester på Oven camping i 38 år.

Mange vogner

– Vi har overlevd mange vogner, humrer Arne, som fornøyd kan konstatere at den gamle Bjølseth-vogna er byttet ut med en moderne Cabby campingvogn. – Vi er veldig fornøyd med vår forhandler gjennom alle disse åra. Mysen Caravan har tatt ansvar når det var nødvendig, forteller Arne Ørka.


Her ser man rett inn i Viking helårsteltet, men den nye vogna heises på plass. Foto: Tore Afdal

Lettvint

– Det er nå 5 år siden vi fikk vårt Viking helårstelt, som vi forresten er veldig fornøyd med, kan Arne Ørka fortelle. Vi bare låser døra når vi går. Om vinteren er det også tørt og fint. Dette teltet er hovedårsaken til at vi ønsket den nye vogna heist på plass. Selv om det nok var teoretisk mulig, er det veldig deilig å slippe å lirke inn en ny vogn med bil.

Camping = ferie

– Vi bor i en leilighet i fjerde etasje og setter stor pris på å komme på campingen, derfor starter vi nesten alltid sesongen når campingen åpner. Det å komme seg bort fra hverdagen og på campingen er noe vi setter pris på. De første årene vi var på Oven camping brukte vi telt, men i 1977 kjøpte vi vår første campingvogn. – I rundt 20 år har vi vintercampet på Vinstra og Beitostølen. Da hadde vi to vogner, en til sommerbruk på Oven og en på fjellet med spikertelt til vinterbruk. Det sier seg selv at vi liker å kjøre bil. – Det er utrolig trivelig på fjellet på vinteren, det gjelder også Oven. Her er det faste og hyggelige naboer som vi setter pris på.

Kjører også bobil

Lisbeth og Arne Ørka kjører også gjerne bobil, og er nå inne i sin tredje sesong. – Vi har vært mye stedbundne på feriene våre forteller campingveteranene. Derfor ønsket vi å se oss rundt, og da kom vi frem til at bobil var den beste ferieformen for oss. Vi kjører til Beitostølen hvert år på sommeren, og bruker bobilen mest i sommerhalvåret. Men vi er også fast på en rakfisk-tur til Fagernes i februar, så vi har dekk på bilen som er egnet til vinterbruk. – I fjor sommer kjørte vi til Nord-Norge og brukte seks uker på turen, det var et høydepunkt. Da var det spesielt kjekt å ha en nabo på campingen som er ”vaktmester”. – Har dere andre favorittreisemål? – Jeg er spesielt begeistret for Göta kanal, Väneren og Vätteren. Vi er der ganske mye med bobil og jeg liker spesielt godt å sykle langs Gøta Kanal, forteller Arne, som synes det er moro å oppdage nye ting og nye steder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden