: Prekestolen Norges mest populære turistmål | Din Fritid

Prekestolen Norges mest populære turistmål

Den Norske Turistforening (DNT) har utsett Norges ti mest populær fjellturmål, regnet etter besøkstallet. To av disse finnes i Stavangerregionen. Prekestolen er Norges mest besøkte, med Kjerag på en hedrende fjerdeplass.

Prekestolen er 604 meter høy og ble etter all sannsynlighet dannet ved frostsprengning da isbreen lå i umiddelbar nærhet. Den har vært mål for turister siden tidlig på 1900-tallet, da den ble ”oppdaget” av turneren Tomas Randulf. I 1949 fikk Stavanger turistforening bygd Preikestolhytta og i 1961 ble det bygd bilvei fram til denne. Prekestolen har i løpet av det siste året hatt nærmere hundre tusen besøkende, som kan sammenlignes med nummer to som er Besseggen med drøyt 40 000 besøkende. Prekestolen og Kjerag ligger ved Lysefjorden, i nærheten av Stavanger. Begge toppene er velegnet for en dagstur, og hvorfor ikke med innleid lokal guide.

Mer informasjon:

www.regionstavanger.com

Campingplasser: www.stavangercamping.no www.volstadskogen.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden