: Bedre forhold for svaksynte | Din Fritid

Bedre forhold for svaksynte

Gleden er stor blant Solviks venner. Den bratte, smale og svingete veien ned til campingplassen har fått ny asfalt og gjennomgående gjerde langs kanten.

Solvik Camping på Malmøya er Oslos eneste campingplass for funksjonshemmete.

– Dette har vi ønsket oss siden 1994, forteller Robert Brodersen, styremedlem i Solviks venner, foreningen som driver campingplassen for svaksynte og funksjonshemmede ytterst på Malmøya.

Leder Arild Hovslien er lettet over at utbedringen nå er på plass.

– Det skal bli gøy å starte neste sesong med en skikkelig vei. Nå var den blitt så dårlig at enkelte store drosjer i sommer har kviet seg for å kjøre ned hit med brukere av stedet. Det er ikke moro å sitte i rullestol bak i bil og bli slengt hit og dit, forteller Hovslien.

Han er dessuten lykkelig over at alle nå kan spasere på veien og lufte hunden uten redsel for å snuble i et hull eller skli ned skråningen på grunn av manglende gjerde.

– Det er det dessverre noen som har gjort i årenes løp, sier han.

Samarbeid

Solviks venner har som sagt ventet lenge på utbedring av veien.

– Men, når det først skjedde noe, ja da skjedde det fort. Vi har et godt samarbeid med Eiendoms- og byfornyelsesetaten. Jobben er gjort både raskt og flott i løpet av en uke, forteller Hovslien.
Denne uken stengte Solvik camping for i år. En sesong hvor den i tillegg til asfalt og gjerde har fått lovnad om nytt bryggeanlegg neste sommer. Flott gave til førtiårsjubilanten Solviks venner.

Kilde: nordstrands-blad.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden