Frankrike:: Avignon, Mont Ventoux, Pont du Gard og Vaucluse i Provence | Din Fritid
Frankrike:

Avignon, Mont Ventoux, Pont du Gard og Vaucluse i Provence

Opplev våren to ganger. Først i sydfranske Provence og deretter i Norge. På rundt tre dager kan du nå så langt ned i Frankrike med campingvogn på kroken, at det er vår med temperaturer på over 20 grader. Utgangspunktet for vår tur er Avignon i hjertet av Provence.

Campingplassen – Pont d´Avignon

Campingplassen, som er en blant flere i området, er oppkalt etter den severdigheten, som ligger tettest på og som alle plassene ved elven har utsikt til – nemlig Le pont d´Avignon – den verdensberømte broen, som er kjent fra den franske barnesangen ”Sur le Pont d´Avignon” (på Avignon-broen). Plassen ligger på Bartelasse øya midt i Rhoneelven og er i seg selv svært så grønn med gress og høye trær. Det er utmerkede fasiliteter og en liten dagligvarehandel med ferskt brød, men det er uten tvil beliggenheten, som gjør den til noe helt spesielt. Om sommeren er swimmingpoolen åpen. Rett utenfor døren går en liten gratis båt fra elvebredd til elvebredd, slik at man kan komme direkte til en av byportene.

Usedvanlige Avignon

Paven – faktisk flere av dem - har bodd i Avignon, og det er vel det som umiddelbart gjør byen til noe helt usedvanlig. Mange av de bygningene, som ble oppført på 1300-tallet, står der den dag i dag om enn restaurert, fordi de ble påført stor skade under den franske revolusjon. Alt unntatt restene av Avignon broen skjuler seg bak den intakte fem kilometer lange bymuren med 39 tårn og syv byporter. Det er lett å ta seg rundt til fots, for alle store severdigheter i den gamle bydelen er godt skiltet og blir man trett i beina, kan man hoppe på det lille turist-toget, som også kjører rundt til dem.

Snus inn våren

Ingen tvil om at den gamle bydelen bærer preg av, at det ikke er hvem som helst, som har bodd her. Mektige bygninger med dekorasjoner og utsmykninger, som fortsatt er godt bevart. På det høyeste punktet er det anlagt en vakker og harmonisk park med utsikt over Rhône elven, øya Barthelasse, vinmarker og i det fjerne det høyeste fjellet i Provence Mont Ventoux, som på denne årstiden fortsatt er dekket av snø og først åpner i midten av mai. Parken har både benker og en liten kafe for dem, som har tid til å sette seg ned og snuse inn lukten av årets første blomster.

Perfekt utgangspunkt

Avignon er på mange måter et godt utgangspunkt for opplevelser i Provence. Det ligger sentralt og under en times kjøring i alle retninger, er det store severdigheter og sydfranske byer med historie og sjarm. Det populære kafemiljøet, som er en veldig stor del av franskmennenes kultur, finner man heldigvis overalt. Mont Ventoux – det forblåste og barske fjellet på nesten 2.000 meter er stengt, men man kan kjøre til fjellbyen Mont Serein i ca. 1.500 meters høyde og stadig vekk få en flott utsikt. Ca. 45 minutters kjøring mot vest kommer man til Pont du Gard, som er et enestående byggverk, fordi det er et av de best bevarte minnene fra romertiden. Broen og akvedukten strekker seg 275 meter over Gardon elven. Mot øst finner man bl.a. fjellbyen Gordes, som ligger på et høydedrag med loddrette fjellsider på tre sider og derfor er et besøk verdt. På samme tur kan man besøke verdens kraftigste kilder i Fontaine-de-Vaucluse. Man kan gå helt opp til et av de store kildeutspringene i fjellene og derfra følge det klare og grønne vannet hele veien ut av dalen. Er man heldig, fosser 200.000 liter vann i sekundet ut av hullet, men det meste av året og spesielt når det har vært en tørr vinter, så er kilden veldig stille.

Karin og Benny Sørensen (og hunden Shadow) fra Danmark

- Vi fant campingplassen i fjor og måtte bare tilbake igjen i år. Vi trodde egentlig vi skulle til Spania, fordi vi har god tid og reiser flere måneder, men Sydfrankrike er bare noe helt for seg selv. - Kulturen, naturen, historien og ikke minst maten gjør, at vi i år ikke kommer så veldig mye lenger sydover med mindre det blir dårlig vær, så pakker vi campingvognen og kjører til vi finner solen igjen. Det er vel egentlig det beste med camping…

Camping Avignon

Utenom sesongen kan man bo på Camping Avignon med Camping Cheque, noe som betyr drøyt 100,- pr. overnatting pr. vogntog med to personer inkl. strøm. Les mer om campingplassen og Camping Cheque nedenfor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden