: Italia: Toscanas ferieperler - Firenze, Pisa, Siena, Lucca, San Gimignano (2/2) | Din Fritid

Italia: Toscanas ferieperler - Firenze, Pisa, Siena, Lucca, San Gimignano (2/2)

I denne annen del av turen til Toscana, drar vi blant annet til den gamle middelalderbyen Lucca, og vi kommer også til Firenze, samt besøker en Italiensk vingård.

 


San Michele in Foro kirken i Lucca har en helt usedvanlig fasade, som rager høyt opp over selve kirken.

Utflukt til den gamle bydelen i Lucca

I Lucca kan du med fordel starte med en rundtur til fots på den fire km lange, 12 meter høye og 30 meter brede bymuren, som er helt inntakt fra 1500 og 1600 tallet. Det er i seg selv imponerende, men det er den gamle bydelen også. Gatene er snorrette og vitner om byplanlegging på veldig høyt plan. Det er stort sett bilfritt, så man kan bare slentre gjennom de smale gatene, der kafeer og mondene klesbutikker ligger side om side. Byens mange kirker er også spesielle her – spesielt San Michele in Foro, som har en helt usedvanlig fasade på tre etasjer med snodde søyler og utskårne statuer. Fasaden er helt overdimensjonert i forhold til selve kirkebygningen. Nøyaktig som andre vakre toskanske byer er det også mange forskjellige plasser i Lucca. Nyt en kopp kaffe på den ovale og veldig vakre Piazza del Mercato.


Utsikten ut over Firenze fra Piazzale Michelangelo. Her i retning mot den verdensberømte broen Ponte Vecchio.

Firenze på en dag – bare en appetittvekker

Renessansebyen Firenze skal akkurat som alle andre byer beskues til fots – i hvert fall hvis man vil oppleve mest mulig. Med en dag i Firenze får man se katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore og dåpskapellet, Michelangelos statue David, som står foran Italias største kunstgalleri Uffizi, Arno elven og den verdensberømte broen Ponte Vecchio. Er man lett til bens og har lyst på en rask gåtur kan det også anbefales at man går opp til Piazzale Michelangelo, som er byens fineste utsiktspunkt. Her oppe er det ikke bare en imponerende utsikt ut over hele byen, men man finner også enda flere kopier av forskjellige statuer som mesteren Michelangelo står bak. Det er mange måter å se Firenze på og det fine er at hvis man blir litt lei av det kulturelle planet, så er det så mye annet man kan foreta seg. F.eks. må man heller ikke gå glipp av å sitte på en kafé med en kopp god italiensk kaffe og bare nyte stemningen. Firenze blir man aldri noen gang ferdig med – det er byens historie og kulturelle perler ganske enkelt for omfattende til.


Stemningen er høy når vi får mulighet til å smake på både vinen og den lokale kosten på vingården Fattoria il Poggio.

Besøk på vingården Fattoria il Poggio

Fattoria il Poggio er en spennende vingård, der historien går helt tilbake til 845. Vi får en spennende omvisning, som både går ut til vinmarkene og inn i produksjonen, som hovedsakelig står stille på denne årstiden. Det beste er imidlertid uten tvil, når vi setter oss til bords og får lov til å smake på både vin, hjemmelaget olivenolje, brød, pølser og skinker. Det smaker ganske enkelt fortreffelig. Man kan umulig besøke Toscana uten å smake på det deilige kjøkkenet, der kvaliteten på råvarene er utrolig høy.


Katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore, i Firenze er og blir et vakkert skue.

Camping i Toscana

Det finnes flere campingplasser i Toscana, og muligheten for å finne en plass som passer nettopp til dine behov er store. En av de mest skandinaviavennlige campingplassene er Camping Toscana Village i Montopoli mellom Pisa og Firenze. Mange kommer med fly til Pisa, men flesteparten kommer med egen bil og blir en uke eller to. Det er ikke en stor og uoverskuelig plass, men selv om det ”bare” er plass til 83 enheter og de 14 flotte villavognene, klarer man å tilby en lang rekke med aktiviteter, som naturligvis topper seg i høysesongen. Hjemmefra kan man via plassens hjemmeside: www.toscanavillage.com – som også er på dansk - skreddersy oppholdet sitt, og det kunne f.eks. bestå av en vinsmaking, et matlagningskurs, utflukter med eller uten guide og wellnessbehandlinger i Casciana. Og prisen får man oppgitt hjemmefra. På plassen er det også et deilig, stort basseng, bar/restaurant samt i høysesongen aktiviteter for barna. Likeledes tilbys det kvelder med forskjellige temaer og levende musikk. Vil man ikke kjøre turen til Toscana, men fly til Pisa og leie et mobilhome, kan man nå også bli hentet på flyplassen - enten i Pisa eller i Firenze. Byen Montopoli er vakkert beliggende midt i Arnodalen mellom Firenze og Pisa, og området er velegnet til fotturer, mountainbiking og ikke minst besøk i de omkringliggende kulturbyene, f.eks. Siena, Pisa, Lucca og Firenze. Alle kan nås med offentlige transportmidler.


Hvis der er en ting som er helt sikker - er det at Italienerne verdsetter et godt måltid mat

Det Italienske kjøkkenet er enestående

Toscana er aldri feil og man kan komme igjen og igjen – hver gang vil man oppleve noe nytt. Hver eneste gang blir man imponert over de kulturelle rikdommene, som gjemmer seg i de bløte bakkene med sypresser og vinranker. Og når man så setter seg til bords, så finner man ut at kjærligheten til mat nesten overgår alt annet og det er enormt inspirerende.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden