: Campingferie ved foten av det forblåste fjellet Mont Ventoux | Din Fritid

Campingferie ved foten av det forblåste fjellet Mont Ventoux

På en campingferie til Vaison-la-Romaine, som ligger ved foten av Mont Ventoux, kan du kombinere det beste av Frankrike. Sol, god mat, store naturopplevelser og romersk historie.

 


Elven Ouveze

Romerske Vaison-La-Romaine

Byen Vaison-la-Romaine, som ligger i Vaucluse-regionen ved foten av Mont Ventoux. Byen består av to bydeler, som er veldig forskjellige. Den gamle bydelen ligger på et klippeframspring med god utsikt til dalen. Her har der vært god mulighet til å forsvare seg. De smale gatene er bratte, men det er lagt asfalt så klappvogner mm alltids kan komme opp og ned. Kirken er fra 1100 tallet og derfra er det en imponerende utsikt til Mount Ventoux og elven Ouveze, som på en varm sommerdag som i dag byr på en forfriskende dukkert.


Rester av et amfiteater

Den nedre bydelen

Den nedre bydelen er både den eldste bydelen og den nye bydelen. Her finner man de gamle romerske ruinene, som byen i virkeligheten er mest kjent for. Det velbevarte amfiteateret og flere broer er mer enn 2.000 år gamle. Inne i sentrum er det noe helt annet enn 2000 års historie som teller i dag.


Overalt i Frankrike finner du markeder

Marked hver tirsdag

Markedet er virkelig stort og hvis du ikke er her om tirsdagen, så flytter disse markedene rundt til forskjellige byer i omegnen. Uansett hvor du tilbringer ferien i Syd-Frankrike er det aldri langt til et bra marked med lekre råvarer.


Lun kveld foran campingvognen på Camping du Theatre Pomain

Hyggelig campingplass rett ved sentrum

Campingplassen Camping du Theatre Romain ligger få minutters gange fra sentrum og det er deilig å være et sted, hvor man ikke må starte bilen hver gang man skal noe. Plassen er så populær i høysesongen, at det kan anbefales å bestille plass. Det er et lite basseng på plassen, der man kan få seg en avkjølende dukkert og det er befriende på en varm sommerdag. Fasilitetene er i orden og rengjorte og det er gratis internett. Bestiller du rundstykker dagen før, er det nystekte baguetter, croissants og pain au chocolat med en gang du våkner.


Mont Ventoux – også kalt det skallede fjellet

En tur på Mont Ventoux – en Tour de France klassiker

Mont Ventoux er en virkelig Tour de France klassiker. Det 1912 meter høye Provence fjellet er kjent for mange ting og det er unektelig et spesielt sted. Det blir også kalt det skallede fjellet fordi toppen er dekket av kalkstein, som på lang avstand kan ligne snø. Ikke noe kan gro her. Det er ikke mulig å forstå, når man kjører opp gjennom den vakre pinjeskogen, der veien snor seg stille og rolig opp, opp, opp.


Det er langt ned – men vakkert er det når man står på toppen av Mont Ventoux

Vakkert på en helt spesiell måte

Mont Ventoux ble besteget første gang i 1336 – til fots – men har siden Tour de France begynte i 1903 vært et fjell, som har vært med i Tour de France over 10 ganger. Her er pent på en helt spesiell måte og jeg har overskudd til å nyte synet av det spesielle landskapet. Det jeg ikke kan forestille meg, er at man har det på sykkel, for det er sinnssykt bratt. Det er virkelig en bedrift å ta seg opp hit på den måten. Det tar jeg av meg hatten for.

Mont Ventoux - et kjennetegnende fjell

På et fjell som Mont Ventoux, der det alltid blåser i større eller mindre grad, er det aldri to timer, som er like. Den 50 meter høye hvite bygningen, som er så kjennetegnende for fjelltoppen har tidligere vært en værstasjon, men fungerer i dag som en del av et større kommunikasjonssystem. Med denne opplevelsen i bagasjen og de gode råvarene fra markedet i Vaison-la_romaine, er det klart for campinghygge foran campingvognen. Slik som en riktig campingferie skal være.


Anne-Vibeke Isaksen på toppen af Mont Ventoux

 


Anne-Vibeke kjører alle etappene av årets Tour de France

Anne-Vibekes Tour de France

Denne artikkel er en av mange i en serie, der du kan følge Anne-Vibeke kjøre hele Frankrike rundt. Her ved Mont Ventoux kjørte Anne-Vibeke også opp på Mont Ventoux med campingvogn og det var en utfordrende tur. Se filmen nedenfor. Reisens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyreneene, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alpene, Annecy og Paris.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden