: Slipp løs barnet i deg | Din Fritid

Slipp løs barnet i deg

Sommerland Sjælland er populært. Selv om vi kommer før klokken er 10, som er når parken åpner, er det likevel kø helt ut til veien som går mot Nykøbing Sjælland. Men i løpet av 15 minutter har vi betalt og funnet en parkeringsplass – og dagen i Sommerland kan begynne.

Sommerland Sjælland

Jeg har ikke vært på Sommerland Sjælland siden jeg var 10 år gammel, noe som snart er 20 år siden. Mye har skjedd siden den gang, men det var fortsatt gode minner som dukket opp da vi bega oss inn på området, og trampolinene kom til syne. De var en stor suksess den gang – og er det, uten tvil, fortsatt den dag i dag. Man må være rask hvis man vil ha sin egen trampoline å hoppe på, og min sønn på snart tre år ser raskt sitt snitt til å få det og løper over mot den første ledige trampolinen.


Veteranbilene er en del av “Minilekeland” for de minste, Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Moro for de små

«Minilekeland» er et stort lekeområde for de mindre barna der det er karuseller i forskjellige hastigheter, veteranbiler, et lite tog, to gravemaskiner, lekeplass og mye mer. Her er ball-land og «Sommerlandsexpressen» som går gjennom hele Sommerland Sjælland. Man kan gå av på et av de mange stoppestedene underveis mot den andre enden av parken. Toget er et godt alternativ hvis man ønsker å spare på fottøyet. I den siste vognen er det plass til å ha med barnevogn.


Badeland er moro for alle aldre. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Badeland og jungelsafari

«Den Blå Lagune» er et kjempe badeland – og her plasker «barn» i alle aldre fra 0-90 år rundt. Det kan gå mange timer her. Det er badebasseng for de helt små og for de litt større. Man kan sole seg i solstoler, og det er en kafé i 2. etasje hvis man ønsker mat og drikke mens man nyter utsikten. Liker man det ville, spennende og utfordrende er «Amazonas» et godt valg med en tur gjennom »Jungelstien». Har man først begitt seg ut på denne turen, er det ingen vei tilbake. Sørg for å ha på gode sko og vær forberedt på søle, klatring og armgang. Det er imidlertid noen steder der det er mulig å gå ved siden av utfordringene som er på stien. Vil man se farlige krokodiller, indianere og aper, er oppdagelsestur med tømmerflåte en mulighet.


“Villkatten er en rutsjebane med loop, en aktivitet som passer for de litt eldre barna og voksne. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

Cowboy for en dag

I «Silver City» kommer man i indianer- og cowboystemning. Prøv rodeo og få tatt et bilde av deg selv som en ekte cowboy, eller grav etter gull i gullgruven og få en flott medalje. Finn veien til indianerteltene når lukten fra bålet sprer seg – da er det nemlig mulighet for å bake pinnebrød. Overalt i Sommerland Sjælland er det benker å sitte på der man kan nyte medbrakt matpakke eller kaffe mens ungene leker på lekeplassen eller på de grønne områdene som finnes rundt omkring. Uansett hvor man setter seg, er det utsikt til der barna oppholder seg. Ta med et teppe og nyt solen, eller finn skyggefulle plasser. Jevnt fordelt på området er det kiosker med salg av drikkevarer, slush-ice, godteri og mat til fornuftige priser. For de litt større barna og de voksne er «Villkatten» et godt valg. Det er en rutsjebane med loop som går voldsomt når den først har kommet opp i fart. Ta av solbriller og løse gjenstander før turen starter.


“Klatrefidusen” passer for både store og små. Foto: Anne-Vibeke Isaksen

«Klatrefidusen»

«Klatrefidusen» er en ti meter høy klatrebane for hele familien. Inntil 50 personer kan være med samtidig, så her er en god mulighet for familien å være sammen. Den er ikke farlig, men kjempemorsom. Alle spennes fast med sele før turen starter, og man kan selv velge hvor høyt man vil klatre opp. En instruktør er til stede når klatrebanen er åpen så det er alltid hjelp å få hvis det blir behov for det, som for eksempel om man reagerer på høyden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden