Lofoten: Luftig utsikt | Din Fritid
Lofoten

Luftig utsikt

Det er få steder du får så bra betalt for en fjelltur som i Lofoten. Premien på toppen av nærmest hvilket som helst fjell er fantastisk utsikt. De bratte fjellene stuper ned i det klare havet.

Det er ikke så høye fjell i Lofoten, men det spiller ingen rolle da de er skikkelig spektakulære! Trygt parkert på bobilplassen i Svolvær tok jeg på solide sko og satte kursen for Djeveporten. På veien opp passerer man stikkstien til Svolværgeita, og fortsetter du opp til Fløya, hvor du kan se 4-500 meter ned på Svolværveien E10, har du et fantastisk panorama foran deg. Jeg gikk langs fjellkammen til Fløya og fulgte denne innover mot Djeveporten. Her finnes det en mer direkte rute ned, og dermed ble det en rundtur - noe det er lett å sette pris på!

 

Krevende

Jeg fant på forhånd en beskrivelse av turen opp til Djeveporten på ut.no, som beskrev den som enkel og at den skulle ta to timer. Det siste stemte, men løypa var så bratt og steinete på begynnelsen at jeg måtte returnere og sette igjen hunden i bobilen. Men ikke la deg skremme, er du i grei form vil du ha stor glede av denne turen! Det finnes mange alternative turer hvor du kan oppleve den fantastiske naturen med Svolvær i sentrum. Og hvorfor ikke planlegge å få med deg ankomsten av Hurtigruta? Du både ser og hører den godt, selv langt opp i fjellet.

Er du ikke i så god fysisk form anbefaler vi en av de mange andre turmulighetene i øyriket. Du finner lett en av de mange merkede turstiene i Lofoten, eller hvorfor ikke gå inn på Turistforeningens nettside, der det ligger utallige forslag? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden