Lofoten: Himmel, fjell og hav | Din Fritid
Lofoten

Himmel, fjell og hav

Det er få steder i verden du er så tett på naturen som i Lofoten. Øygruppa som tilsynelatende har sprengt seg vei ut i havet kan by på unike naturopplevelser. Gjerne med mye vær, men også sjeldne og uendelig lange sommerdager med blikkstille hav.

Når man ser på Lofoten på kartet kan man undres over hvordan de mange øyene og vikene har oppstått - det er som om fastlandet har prøvd å yppe seg mot storhavet, men ikke helt lykkes. Fagfolk kan fortelle at området består av eldgamle bergarter, to milliarder år gamle, som er veldig harde. Under istidene klarte imidlertid voldsomme isbreer å grave seg ned i fjellet og skapte den unike kontrasten mellom havet og de mange spisse og høye fjellene vi kan se i dag. På avstand ser fjellene ut som om de henger sammen, mens de jo er oppdelt med utallige smale fjorder og sund, hvor de fleste går i nord-sørlig retning.

Reportasjetur

I sommer var Din Fritid på det som skulle vise seg å bli en helt magisk reportasjetur. Vi fikk smake på sommertemperaturer og fløyelsmykt hav - med badetemperaturer helt opp i 15 grader… La deg inspirere av våre Lofoten-saker.

Hovedstaden

Svolvær er Lofotens bysentrum. Her finner du utesteder, restauranter, gallerier, et trivelig torg og et godt utvalg butikker. Det er en deilig sommerdag når vi kommer til Svolvær og uteserveringene er fullstappet med både lokale og besøkende. På torget selges det alt fra tørrfisk til ørnesafari, og litt lenger bort på brygga kan du leie kajakk eller plass på en fiskeskøyte.

Svolvær kan friste med byfølelse og et bredt utvalg av aktiviteter. Samtidig ligger byen naturskjønt til med fjell i ryggen og utsikt til havet. Svolværingene selv liker å kalle stedet for Norges minste storby, og det er lett å forstå selv om du bare svinger innom en formiddag. Svolvær har mye å by på, så ta gjerne en overnatting eller to i byen.

Anbefalte aktiviteter

Besøk noen av de mange butikkene.
Test uteserveringen ved den trivelige havna.
Lofoten krigsminnemuseum.
Magic Ice (se artikkel)
RIB-tur.
De mange turstiene i området (se artikkel)

Svolvær

I 1893 begynte Hurtigruta å anløpe Svolvær. Et viktig bidrag til frakt av folk, post og matforsyninger.
Ikke lenge etter gjorde motorene sitt inntog i fiskebåtene. Dermed oppstod et behov for vedlikehold og reparasjoner, og her ble Svolvær et sentrum. Dette bidro til at Svolvær i  dag har en sterk verkstedindustri, blant de største i Nord-Norge. 
Innbyggertall er 4630 (pr 1.1.17).

Kilde: svolvaer.net og Wikipedia.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden