: Slik hekter du campingvognen på bilen | Din Fritid

Slik hekter du campingvognen på bilen

Når man kjører med campingvogn, skal den hektes på bilen før avgang.


Når man kjører med campingvogn, skal den hektes på bilen før avgang

Sørg for at alle utvendige deler så som fortelt, trappetrinn, strømkabel og spillvannsekk er fjernet fra vognen. Alle støttebein skal være sveivet opp, og håndbremsen skal være tiltrukket. Rygg bilen bort til draget. Det kan være nødvendig å heve vognen, slik at bilens krok kan komme inn under. Hvis man er to, kan den ene guide føreren av bilen. Man kan enten rygge, så man stopper rett under draget, eller løsne håndbremsen på campingvognen, så den kan skyves det siste stykket. Det siste kan bare anbefales, hvis man stanser et plant sted, ellers risikerer man, at vognen triller av gårde eller inn i bilen. Når bilen står korrekt, sveives håndtaket på nesehjulet, så draget senkes ned på bilens krok. Husk å løfte opp håndtaket, så kroken kan få fatt i draget. Det grønne feltet indikerer, at campingvognen sitter på bilen. Dobbelsjekk ved å løfte forsiktig i draget og se, om bilen beveger seg. Er det stabilisator på vognen, kan denne nå strammes. Det gjøres på forskjellige måter alt etter modell. Husk, at kulehodet på kroken skal være helt tørt, når man kjører med stabilisator. Alt fett skal tørkes av. Nå kan nesehjulet trekkes opp. Husk at både selve hjulet og hele stangen kan kjøres opp. Stram godt til. Man kan med fordel la hjulet sitte 0,5 cm nede, så det kan bevege seg fritt. Så svinger det bare rundt, hvis man treffer en forhøyning i veien. Håndbremsen kan nå felles ned. Før avgang monteres sikkerhetswiren i det dertil konstruerte hullet og ikke som en løkke rundt trekkstangen. Strømkabel 7 eller 13-pols kontakt monteres mellom bil og campingvogn. Husk speil på bilen.


Strømkabel 7 eller 13-pols kontakt monteres mellom bil og campingvogn

Sjekkliste før kjøring

Vognen er hektet korrekt på bilen. Sikkerhetswiren er satt fast. Strømkabel 7 eller 13-pols kontakt er montert. Nesehjulet er trukket opp og spent fast. Håndbremsen er løsnet. Alt lys virker på campingvognen. Utvendige luker er lukket og låst. Dører, vinduer og takluker er stengt og låst. Tv-antenne/parabol er kjørt ned. Ting i skapene er pakket og festet, så de ikke sklir rundt. Alt er fjernet fra bord og hyller. Alle skapene er stengt. Kjøleskap og fryser er låst. Komfyr og vask er lukket. Toalettkassetten er stengt. Spisebordet er slått ned. Alle støttebein er sveivet opp. Strømmen er slått av. Speilene er korrekt innstilt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden