: Alltid på fisketur | Din Fritid

Alltid på fisketur

Varme solstråler bidrar til kosen for en ivrig fisker, men Per Inge Iversen fra Selbu tar uansett vær alltid en fisketur hver eneste helg han besøker Stugudal camping.

Per Inge Iversen (t.v.) er en ivrig fastligger på Stugudal camping og isfisker. Men under den store isfiskekonkurransen på Stuggusjøen sammen med kompisen Jon Håvard Hulmo, ble det ingen fangst.

Fluktstol og fiskestang

Stuggusjøen bader i sol. Ikke et vindpust kan forstyrre idyllen. En halv meter snø og nesten en meter tykk is skiller to hundre isfiskere fra vannmassene. – Jeg drar på fisketur hver eneste helg, forteller Per Inge Iversen. 52-åringen bor i Selbu, og er blant dem som har kortest vei for å komme til campingvogna som står plassert på Stugudal camping, noen hundre meter fra Stuggusjøen. Sammen med kompisen, Jon Håvard Hulmo fra Singsås i Sør-Trøndelag, har Iversen satt seg godt til rette på en fluktstol et stykke ut i Stuggusjøen. Litt småpludringer blir det mellom karene, mens de venter på storfangsten. – Jeg drar omtrent alltid hjem med fisk. En gang fikk jeg en ørret på et par kilo, men for det meste fisker jeg røye.

Ingen fiskelykke

Akkurat denne dagen, da Iversen deltok på en stor fiskekonkurranse, var imidlertid fiskelykken et stykke unna. – Det ble dårlig med fisk, men vi hadde uansett en fin dag. Ikke alltid er det like vakkert på Stuggusjøen. Bitende kulde og sur vind kan ødelegge stemningen selv for den ivrigste fiskeren. – Uansett vær tar jeg en tur til vannet, men noen ganger blir det ikke mer enn en times tid. Er været bra, kan jeg være ute hele dagen. Fiskelykken varierer også med årstidene, og ved juletider napper det bedre enn senere på vinteren. – På sommeren fisker vi ute ved elvemunningen, og da kan vi få storørret på kroken.


Det ble dårlig med fangst denne gangen, men de har pleier å ha mye fikelykke. Foto: Frank Skaufel

Nesten hver helg

Det er syv-åtte år siden Per Inge Iversen og kona May-Britt Skauge bestemte seg for å bli fastliggere ved Stugudal camping. Sammen med hundene Tinka og Bottolf tilbringer de så og si hver eneste helg på campingplassen i sin 7,80 meter lange Bürstner-vogn. Noen ganger blir også barnebarna med på helgeturene, til stor glede for besteforeldrene. Et spikertelt har Iversen også satt opp, og det meste er på stell for selbyggen. – Vi stortrives. Her nyter vi stillheten og freden, og jeg kan bedrive interessene for fiske og jakt. Dessuten har campingen et flott vertskap som gjør alt for at vi skal trives. Iversen har ingen planer om å flytte derfra. – Tvert i mot vil jeg være her til jeg forlater jorden etter naturlig avgang, humrer han. PS! Selv om Iversen ikke hadde fiskelykke under isfiskekonkurransen, lyktes andre bedre med krok og maggot. Premie for største fisk gikk til John Kåsen, som fikk opp en rugg på 470 gram. Istavan Selesi var den som landet flest fisk, og fikk til sammen 1615 gram fisk opp av hullet i isen. Totalt ble det fisket litt over seks kilo på Stuggusjøen denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden