Østfold - det nye caravanfylket: Bruktspesialisten | Din Fritid
Østfold - det nye caravanfylket

Bruktspesialisten

Gården Norum har vært i familiens eie i generasjoner. Her finnes det fremdeles sauer, men de er ikke lenger det mest fremtredende på gården. Nå satser Thorleif Norum på salg av brukt-bobiler for femte året på rad.

I år er det mye som taler for at bedriften, som har fem-årsjubileum, for første gang passerer 100 millioner i omsetning.

 

Velsmurt bedrift

Konseptet til aksjeselskapet Norum Bobilgården er at det eksisterer et stort bruktmarked i Norge. Men bobiler er kostbare produkter, og å få gjort en handel krever god presentasjon, kompetanse og tid. I begynnelsen var Norum Bobilgården en énmannsbedrift, mens det nå er seks ansatte. Straks realiseres også planene om å bygge en verkstedhall på 250 kvadratmeter for å reparere, klargjøre og montere utstyr på bobilene.

I forbindelse med vårens største brukt-bobil-messe var det hele 60 bobiler på tunet. De aller fleste av disse er fremdeles i privat eie og selges i kommisjon.

– En av våre viktige oppgaver er å gå grundig gjennom bobilen og avtale med eier hva som eventuelt skal utbedres. Vi ønsker ikke å selge bobiler som ikke er hundre prosent i orden, forteller Thorleif til Din Fritid. De nyansatte er til dels selgere, men også erfarne caravanteknikere - noe som kommer godt med når man skal håndtere bobiler i alle lengder og fasonger.


Det var ikke mange som trodde Thorleif Norums forretningsidé om å spesialisere seg på brukt-bobilsalg fra familigården i Råde kom til å bli vellykket. Etter fem års drift regner Norum Bobilgården med å passere 100 millioner i omsetning.

Ingen importør

Bedriften har tro på at de skal selge opp mot 180 bobiler i løpet av 2018, fjoråret var tidenes beste med 158 enheter. Rekorden på en måned er 32 solgte bobiler. Oppdragsgiverne og eierne av bobilene som selges er norske privatpersoner. Norum importerer ikke bobiler selv, det ønsker de å overlate til de tradisjonelle forhandlerne.

– Vi er et supplement og en spesialist i bransjen. Det er veldig hyggelig med nyetableringene i området, det vil trekke til seg enda flere caravaninteresserte, og det liker vi naturligvis. Vi har fått bekreftet at det er en nisje for å selge brukte enheter, og her skal vi være best, smiler daglig leder Thorleif Norum fornøyd.

 

Norum Bobilgården AS

Omsetning 2016/2017: 52/93 millioner kroner

Budsjettert omsetning 2018: 100-120 millioner kroner

Daglig leder: Bjørnar D. Olsen

Eier: Thorleif Norum har aksjeflertall (93%)

Etablert: 2013

Antall ansatte: 6

Lokaler: 300 kvm, planlagt 250 kvm påbygg, på to mål stor tomt

Merker: Selger brukte bobiler og campingvogner av alle merker

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden