Østfold - det nye caravanfylket: Ille bra i Østfold | Din Fritid
Østfold - det nye caravanfylket

Ille bra i Østfold

Østfold er mer enn en transportåre for svenskehandel eller ferien på kontinentet. Her finner du stor variasjon i reisemål og opplevelser. Med flere nyetableringer er også fylket klar for å skinne på det norske caravankartet.

Vi har tatt temperaturen på de mange nysatsingene i caravanfylket. Hva er det som skjer?

 

Feber?

Noen vil kanskje mistenke feber, eller en overopphetet bransje? For eksempel satser to aktører på henholdsvis 6300 og 2000 kvadratmeter butikklokaler rett ved hverandre. Det er massive anlegg, og langt fra det eneste som skjer i fylket:

Hvem kunne gjette at et firma som kun selger brukte bobiler i kommisjon kunne passere 100 millioner i omsetning?

– Dette er ikke galskap, dette er resultatet av at våre medlemmer ruster seg for en fortsatt vekst, og tar ansvar for å gi god service og betjene et ettermarked som vokser for hver dag som går, sier Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund.

 

Detaljene

Alle detaljer om hva som skjer i caravan-fylket finner du på de neste sidene, men la oss ta oppsummeringen her:

Perry og Williams slås sammen og flytter inn i skreddersydde, nybygde lokaler på mer enn 6000 kvm. Kroken har etablert seg i fylket med heleide Østfold Caravan, kun en kilometer unna. Kroken satser også på en hest til, sammen med eksisterende Kingsrød Bobil. Det nyopprettede selskapet Kingsrød Caravan ser etter nye lokaler. Stamsaas Fritid har vokst seg ut av lokalene sine og kan snart offentliggjøre sine planer for ekspansjon. Bruktbobileksperten Norum bygger ut, og har i dag dobbelt så mange ansatte som for kun et år siden. Hos Mysen Caravan settes spaden i jorda til høsten, og nybygget med utstillingshall og nytt verksted skal være klart til neste sesong.

 

Tallene

Det er vanskelig å få brakt på det rene hvor mange enheter som selges i Østfold - men uansett er det ganske så åpenbart at dette antallet vil stige. Det vi derimot kan tallfeste er hvor mange kunder som bor i Østfold, og som det siste året har handlet bobil eller caravan:

I 2017 ble det 276 nye bobileiere i Østfold. Det gir fylket en femteplass på landsstatistikken bak Hordaland (408), Møre og Romsdal (373), Rogaland (337) og Nordland (334). Fylket opplevde en spesielt stor økning i tunge bobiler i forhold til i 2016: 82 nyregistrerte bobiler over 3,5 tonn i 2017 var en økning på nesten 50 prosent. Det ble i fjor solgt 208 campingvogner til østfoldingene, en økning på noe over 20 prosent.

 

Ute etter spennende overnattingssteder?

Det finnes flotte, bynære bobilparkeringer i Fredrikstad, Moss og Mysen. I Halden finner du Fredriksten festning, eller hvorfor ikke kjøre sjarmerende riksvei 21 nordover til Ørje? Her finner du utallige vann og muligheter for fricamping, rett ved grensen til Sverige. I Ørje er det opprettet en ny og trivelig bobilplass rett ved slusene. Eller hva med Hvaler Camping på Spjærøy, som har faste campingvognplasser, men som også tar imot telt- og bobil-reisende.

For mer info: www.visitoestfold.com/no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden