Statistikksnakk: Bestselgerne i Norge | Din Fritid
Statistikksnakk

Bestselgerne i Norge

Hymer styrker sin posisjon som landets desidert mestselgende bobilmerke, mens Adria utfordrer Hobby på vognsiden etter at tallene for første halvår av 2018 er telt opp.

Det er flere feilkilder ute og går, blant annet er det fullt mulig for den som registrerer kjøretøyet å skrive feil produsentnavn. Dermed finnes det flere bobiler der ute som er registrert på Fiat, Peugeot eller Ford.

 

 

En stor aktør som skaper krøll i bobil-statistikken, og har gjort det i mange år, er Capron. Dette er ikke et merke, men en fabrikk som eies av Hymer-gruppen. De produserer bobiler for flere merker, som Sunlight, Capron og Solifer. På grunn av en felles typegodkjenning fra fabrikken skiller ikke den norske motorvognregister-statistikken på disse ulike merkene. Vi har fått tall fra de ulike importørene, men dette er ikke noe vi kan verifisere - og dermed heller ikke ønsker å offentliggjøre. Uansett har vi god grunn til å tro at Dethleffs ligger på andreplass med solid vekst, og at også Adria har gjort det meget bra så langt i år.

 

Campingvogner

På vognsiden har Hobby og Adria nesten halve volumet på salget av nye vogner for tiden. Det er imponerende markedsandeler. At Kabe, som en premium-produsent av vogner, ligger på en tredjeplass, bekrefter at også nordmenn setter pris på skandinavisk produksjon.

Samlet har campingvogner hatt en nedgang på 6 prosent i nysalget så langt i år. Totalt snakker vi om 2124 mot 2263 enheter i samme periode i fjor. For bobiler er tilsvarende tall 3033 mot 2571, noe som er en vekst på hele 18 prosent.

 

 

 

Kilde er Opplysningskontoret for vegtrafikk.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden