Liz og Olivia: Luftkjølt sommer | Din Fritid
Liz og Olivia

Luftkjølt sommer

Etter en eventyrlig tur i Nord-Norge krysser jeg grensa over til Sverige på E10. Strekningen jeg har tilbakelagt sammen med Olivia, en luftkjølt 76-årgang av en folkevognbuss, er omtalt i tidligere utgaver av Din Fritid.

Jeg har forlatt regnskyllene bak meg og har innsjøen Vassijaure på venstre side. Det går rett østover mot nasjonalparken Abisko, og et stykke er veien dekket av et tynt lag fin grus. Plutselig hører jeg en skingrende lyd. Jeg skvetter, stopper, lyden forsvinner. Jeg gasser forsiktig, kjører, lyden kommer tilbake. Som den skjærende lyden av gaffel mot porselen, bare mye høyere. Lyden kommer ikke fra motoren, men et sted nærmere framhjulene. Jeg tør ikke å kjøre videre, og kjører av på...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden