Fabrikkbesøk hos bobilprodusenten Frankia: Under skallet til Frankia | Din Fritid
Frankias eksportsjef Fabrice Seignol viser gjerne frem hvordan de lager sine bobiler. Spesielt stolt er han over produsentens møbler, som han hevder er i verdensklasse på grunn av utstrakt bruk av aluminium for maksimal stødighet og holdbarhet.
Fabrikkbesøk hos bobilprodusenten Frankia

Under skallet til Frankia

Regionen hvor Frankia holder til har Tysklands største utvalg av ølsorter og bryggerier. Under Din Fritids besøk på Frankia-fabrikken i Marktschorgast spør jeg spøkefullt om produksjonen bærer preg av det. Men tyskerne ser bare uforstående på meg - ikke bare er bobilproduksjon et seriøst tema, det samme gjelder den rike ølkulturen.


Et nøkternt, men trivelig førsteinntrykk av fabrikken. I glasshjørnet er det utstillingshall.

– Det kreves veldig mye manuelt arbeid for å lage en bobil, derfor har vi to kvalitetskontroller, forteller eksportsjef Fabrice Seignol.

Han forklarer at først går to personer gjennom alle installasjoner og sjekker alt. Finner de feil utbedres det umiddelbart. Etter at de har godkjent og signert, går...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden