Caravan Salon 2021: Volkner: Verdens beste? | Din Fritid
Caravan Salon 2021: Volkner

Verdens beste?

Volkner bygger det som kanskje er verdens beste bobiler. Det mener i hvert fall mange bobilskribenter, inkludert undertegnede. Teknologien om bord, materialene, kvaliteten - alt er i en klasse for seg. Gerhard Volkner, som designer bilene, har et stikkord: Optimalt. Og det spiller ingen rolle hvor vanskelig, dyrt eller tidkrevende noe er. Hvis du kan gjøre det litt bedre, gjør du det.

Jeg har fulgt modellene deres over flere år, og jeg har vært på fabrikken og sett hva som skjuler seg under skallet. Jeg tør å påstå at jeg kjenner deres fantastiske bobiler godt, og blir sjelden overrasket.

Men i år gikk jeg nesten i gulvet da jeg fikk gå om bord i den nyeste skapelsen: Performance S.

Det er den mest eksklusive Volkner som noen gang er laget, noe som sier det meste.

 Bugatti i garasjen

I garasjen mellom hjulakslene en Bugatti Chiron. Volkner bygger unike garasjer i bobilene sine, i henhold til hvilken bilmodell eierne ønsker seg der. I denne måtte man gjøre mange justeringer, siden Chiron er en veldig bred bil.

Inne i stuen er det høyglanset lakkert mørkt tre, i eksklusivt afrikansk hardtre. Skapdørene er mønstermonterte, noe som gir en kul visuell effekt. Men det som slår meg mest om bord er lydsystemet. Et spesialutviklet anlegg tilpasset denne bobilen. Volkner har samarbeidet med den eksklusive HiFi -produsenten Burmester for å få det “optimalt”.

At de jobbet sammen med Burmester er logisk, fordi Burmester også designet lydsystemet i Bugatti Chiron.

 Imponerende spesifikasjoner

Chassiset er et Volvo-busschassis, Gerhards favorittchassis, og det som er best egnet for å bygge en garasje mellom hjulakslene. Motoren er en sekssylindret turbodiesel på 520 hk med et dreiemoment på 2200 Nm.

Det elektriske systemet er basert på en batteribank med litiumbatterier på totalt 1800 Ah. De lades via solceller med en total effekt på 2,2 kW og en 9 kW Fischer Panda-generator. To stykk 5000W/24 Volt-omformere sørger for at 230 V-enhetene dine alltid har strøm.

Ekte prislapp

Selvfølgelig har en ekvipasje som dette en prislapp som er like fantastisk som spesifikasjonene:

  • Bobilen koster rundt 20 millioner kroner.
  • Bugatti Chiron koster rundt 45 millioner kroner.
  • Komplett pakke kommer til sammen på 6,89 millioner euro, det vil si 69,8 millioner kroner etter dagens eurokurs.
  • Det er verdt å nevne at lydsystemet står for 3,2 av disse millionene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden