Skryter av stemningen:: Godt besøk på Caravan Salon 2022 | Din Fritid
Skryter av stemningen:

Godt besøk på Caravan Salon 2022

Totalt 235 000 besøkende ble fasiten for publikumsbesøkt i løpet av de ti dagene som Caravan Salon i Düsseldorf holdt dørene åpne. Totalt 736 utstillere fra 72 land fylte 16 store haller i Messe Düsseldorfs imponerende lokaler. 

– Til tross for en vanskelig økonomisk situasjon har vi hatt suksess med å tiltrekke oss besøkende med en sterk interesse i ferieformen, og med et sterkt ønske om å handle. Spesielt slående var stemningen på hele messen, hvor alle parter kunne forenes om interessen og gleden over vår mobile ferieform, konkluderte Messe Düsseldorfs toppsjef, Erhard Wienkamp. Spesielt fornøyd var arrangørene med en hyggelig andel førstegangskjøpende og barnefamilier, blant publikum. Det viste seg at disse gruppene satt stor pris på seminar-tilbudet til messen i det tyskerne kaller “StarterWelt” (nybegynnerverden). 


Caravan Salon har i mange år hatt ulike publikumsseminarer, her fra “Starter Welt”.

Endelig normal messe

CIVD-president Herrmann Pfaff var svært fornøyd med resultatene av den 61. CARAVAN SALON:

– Etter to år med pandemi-relaterte restriksjoner kunne vi endelig møtes igjen under relativt normale forhold i Düsseldorf i 2022. Som forventet ble denne muligheten benyttet av mange folk for å samle informasjon om innovasjoner og trender i caravaningsektoren. Og Caravan Salon levde igjen mer enn opp til sitt rykte som den ledende messen. Den 61. utgaven var ikke bare den største noensinne, men satte også standarder når det gjelder kvalitet og variasjon av utstilte produkter og nyheter. Det har aldri vært et større utvalg av bobiler, campingvogner og tilbehør utstilt. I tillegg har messen utviklet seg til å bli en viktig dialogplattform der vår bransje har tett utveksling med beslutningstakere innen politisk sfære og reiseliv fordi det økonomiske og turistiske potensialet til bobil og vogn som ferieform er langt fra å bli maksimalt utnyttet. Messen er ikke bare en scene for nye produkter, men også et emosjonelt møtested både for caravaning-fans og for førstegangskjøpere.


Kompakte bobiler blir stadig mer populære i Tyskland.

Dette sier noen av utstillerne om messen:

– Caravan Salon har nok en gang vært en meget vellykket messe for Hobby. Vi var veldig glade for responsen fra journalister og det store antallet besøkende på standen vår, sier Hobbys administrerende direktør, Holger Schulz.

– Vårt fokus var den nye Hobby Maxia-bybobilen basert på VW Crafter. Våre Beachy-vogner, presentert i et sandstrand-miljø, var et høydepunkt på fjorårets messe. Vi er desto mer glade for at vi kunne gi et nytt høydepunkt med presentasjonen av lettvektsvognen Beachy Air sammen med elbilen VW ID Buzz.

Dr. Holger Siebert er administrerende direktør i Eura Mobil GmbH og Trigano Deutschland KG:

– Årets Caravan Salon var preget av stor interesse for produktene, dårlig forsyningstilgjengelighet og høy usikkerhet om fremtiden. Folk elsker mobil fritid og ønsker å kjøpe kjøretøy til tross for betydelig økte priser. Kjøpsinteressen var betydelig høyere enn forventet. At salget generelt gikk ned på denne messen skyldes mangel på basiskjøretøy for bobiler, spesielt fra markedsleder Fiat. Den globale mangelen på elektroniske komponenter til kjøretøy resulterer i langvarig produksjonsstans, først hos chassis- og senere hos bobilprodusenter. På tvers av alle våre åtte merker fant vi at kunder kjøper på stedet når leveringstiden er kort og prisene sikre. Hvis det derimot tar et år å levere produktet og forhandlere ikke kan gi noen levering eller prisgaranti holder kundene tilbake. Med noen av våre merker ble mange bobiler solgt på Ford-chassis på grunn av større tilgjengelighet, mens med vårt premium-merke Eura Mobil var fokuset high-end bobiler på Mercedes-Benz.

– Vi er mer enn fornøyd med årets Caravan Salon. Våre prognoser ble overskredet betydelig. Våre forhandlere er entusiastiske og har gitt oss mange positive tilbakemeldinger. Spesielt vår flermerkestrategi med nye basiskjøretøyer fra Volkswagen, Ford, MAN og Mercedes-Benz ble veldig godt mottatt av besøkende og kunder, noe som ga ekstremt positive salgstall. Totalt sett har messen vært en dundrende suksess for Knaus Tabbert, oppsummerer Gerd Adamietzki, salgssjef hos Knaus Tabbert.

– For Hymer GmbH & Co. KG kan vi se tilbake på en travel messeuke og god stemning på Caravan Salon 2022. Interessen for vår ferieform fortsetter med uforminsket styrke; spesielt høy er etterspørselen etter omfattende utstyrte bobiler. Også i tråd med trenden er firehjulsdrift og selvforsyning. Dette ble tydelig i mange personlige samtaler, bekrefter den pågående positive trenden i sektoren, samtidig som det viser at vår premiumstrategi nøyaktig møter behovene til krevende bobilbrukere. Messen er en god plattform for tett utveksling med forhandlere, samarbeidspartnere og kunder samt interesserte. Derfor er vi glade for å ha deltatt igjen etter tre år. Vi stilte ut med et helt nytt standkonsept som formidler viktige, fremtidsrelevante temaer, som bruk av bærekraftige materialer. Vårt messehøydepunkt passer også med dette: Venture S, en ekte publikumstrekker, sier Christian Bauer, styreleder i Hymer GmbH & Co. KG.

Bernd Wuschack, administrerende direktør for salg, markedsføring og kundeservice i Carthago-gruppen: – På bakgrunnen av vår tilbudssituasjon, og prissituasjonen hadde vi blandede forventninger om suksess i år. Vi var desto mer fornøyd med det faktiske resultatet av messen. Oppmerksomheten om at ferieformen vår fortsatt er enestående, gjenspeiles i de gode besøkstallene og de positive samtalene på standene våre. Til tross for endringene vi måtte gjøre i totalkonseptet i år, var messen preget av høy kvalitet og en hyggelig atmosfære. Med tanke på den generelle økonomiske situasjonen i Tyskland reiste vi til Caravan Salon 2022 med dempede forventninger. Så den sterke interessen fra kjøpere kom som en positiv overraskelse på oss. 


Det er ikke bare nye produkter for salg på Caravan Salon-messen. Her ser vi Knaus som gjerne viser frem en eldre utgave av sin opprinnelige vogn, Schwalbenest (svalerede).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden